Gemt
Presse og Nyheder

Chargeback-gebyret bliver afskaffet

Er du som netbutik blevet udsat for svindel, hænger du på udgiften for svindlen og et chargeback-gebyr. Nu bliver chargeback-gebyret afskaffet.

Nyhed

Dansk Erhverv | HANDEL - 19. december 2017

I årevis har netbutikker skulle affinde sig med at betale et chargeback-gebyr på 250 kr., når de blev udsat for svindel – et gebyr, der blev lagt oveni de øvrige omkostninger ved svindlen. Det er et gebyr, som Nets har opkrævet for at føre beløb tilbage til kunden, når netbutikken er blevet svindlet.

Fra 1. februar 2018 bliver chargeback-gebyret afskaffet, så du som netbutik slipper for denne ekstraomkostning, når du er blevet udsat for svindel.

Gebyrfrihed kræver Dankort Secured By Nets
Skal du som netbutik komme udenom chargeback-gebyret, kræver det, at du har installeret Dankort Secured By Nets, der er en ny sikkerhedsløsning, der er obligatorisk for e-handelsvirksomheder.

Sikkerhedsløsningen forebygger svindel, og ifølge Nets har Dankort Secured by Nets allerede reduceret svindel hos flere netbutikker. At løsningen nu også giver gebyrfrihed, i tilfælde af at svindleren har held med sin svindel, er kun endnu et plus sammen med den øget sikkerhed ved e-handel.

Sådan virker Dankort Secured by Nets

1) Ved beløb over 450 kr. får kunden tilsendt en SMS-kode, som skal indtastes ved køb, medmindre du har gem-kort i din webshop eller abonnementsbetalinger – i disse tilfælde vil transaktionen foregå uden SMS-kode.

2) Ved ny indrullering af et Dankort i gem-kort eller abonnementsløsninger vil kunden få tilsendt en SMS-kode, når kunden bekræfter, at kortet kan anvendes til køb. Alle efterfølgende transaktioner med kortet i gem-kort-løsningen bliver uden SMS-kode.

Her kan du læse mere om Dankort Secured by Nets 

Kontakt os

Handel

Henrik Hyltoft

Markedsdirektør
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.