; ;
Gemt

Coronapas på vej

Sammen med Dansk Erhverv og DI annoncerede regeringen den 3. februar 2021, at der skal udvikles et digitalt coronapas, som skal være klar i maj måned.

Nyhed

12. marts 2021

Vigtigt redskab til yderligere genåbning af Danmark 
Dansk Erhverv har længe presset på med forslag om coronapasset som et vigtigt redskab til genåbningen af Danmark. Coronapasset skal være adgangsgivende til større begivenheder som festivaler, koncerter m.v., herunder sikre de sidste skridt af genåbningen af de helt store begivenheder.  

Et digitalt coronapas skal dermed supplere andre indsatser til genåbning af Danmark. Hvad angår restauranter, caféer m.v. mener Dansk Erhverv at de kan genåbne under retningslinjerne fra sektorpartnerskaberne, der virkede efter genåbningen i maj 2020. Se også Dansk Erhvervs forslag til en konkret genåbningsplan. 

Det haster 
Hastighed er afgørende. Der er vigtigt at få coronapasset udviklet hurtigst muligt. Ikke mindst oplevelsesbrancherne bløder i den nuværende situation. Dansk Erhverv mener, at ordningen skal være smidig, enkel, og i sidste ende kunne anvendes internationalt. 

Udbud på trapperne 
Der er endnu ikke fastlagt en dato for et udbud, ligesom det udestår at afklare, om løsningen skal udvikles fra bunden, om man ønsker at anskaffe en eksisterende løsning, eller foretage udbygning eller tilpasning af et eksisterende system. Det eneste der ligger fast er, at det i sagens natur skal gå stærkt, fordi løsningen skal være klar i maj 2021. Dansk Erhverv er i løbende dialog med de involverede ministerier, og videreformidler gerne navne på virksomheder med interesse i at byde på opgaven 

Organisering 
Brugerperspektivet repræsenteres ved sektorpartnerskaberne, samt et nyt advisory board. 

Løbende orientering af medlemmer 
Dansk Erhverv følger sagen tæt og er i løbende dialog med Digitaliseringsstyrelsen og øvrige involverede ministerier, og vil løbende orientere medlemmerne om nyt i sagen.