Presse og Nyheder

Danmark blandt verdens bedste business-lande

Danmark ligger nummer tre på Verdensbankens nyeste liste over de mest erhvervsvenlige lande. Flot placering, men vi kan godt blive nummer et, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Pressemeddelelse 31 oktober 2018

Verdensbanken har netop offentliggjort sin doing business-rapport, hvor Danmark ligger nummer tre.

”Det er en flot placering og viser, at vi har det rigtige fokus, men vi skal sigte efter at være nummer et. Konkret mener jeg for eksempel, at vi kunne tage fat på at gøre vores skattesystem mere enkelt og kigge på at lette byrderne for erhvervslivet, så virksomhederne skal lave mindre papirarbejde, og der laves mindre kontrol, hvor det ikke er nødvendigt,” siger underdirektør i Dansk Erhverv Jes Brinchmann Christensen.

Verdensbanken kigger i sin rapport på en lang række parametre og laver derefter en rangering af, hvor let det er drive forretning i verdens lande. I den nyeste rapport ligger New Zealand på førstepladsen efterfulgt af Singapore på andenpladsen.

”Verdensbankens rapport ser på, hvordan det er at fungere og agere som virksomhed i forhold til fx at få en byggetilladelse, eller at starte en ny virksomhed. Derimod tager rapporten ikke højde for de økonomiske forhold såsom det høje skatte- og omkostningsniveau. Vi er i en hård international konkurrence, og man kan sige, at med det høje skatteniveau vi har, så skal rammebetingelserne altså også pinedød være i top, før vi kan tiltrække udenlandske talenter og investeringer til Danmark,” siger Jes Brinchmann Christensen.

Kontakt os

Politik og Analyse

Jes Brinchmann Christensen

Underdirektør
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.