Gemt
Presse og Nyheder

Dansk Erhverv: Afskaffelse af IVS'er betyder fald i antallet af nye virksomheder

Afskaffelsen af muligheden for at oprette Iværksætterselskaber - eller IVS'er - har betydet et fald i antallet af nyoprettede virksomheder. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Antallet af nye selskaber har været stigende de seneste år, men maj og juni 2019 er der sket et betydeligt fald sammenlignet med samme måneder i 2018. Det sker efter, at det pr. 15. april ikke længere er muligt at etablere et Iværksætterselskab

Antallet af nyetablerede selskaber i juni 2019, er på 2.420, hvilket er et fald på 27 pct. i forhold til juni 2018. Dansk Erhverv så gerne, at man i stedet for at afskaffe Iværksætterselskaber havde set på andre muligheder, der fortsat giver iværksættere mulighed for at stifte et selskab med et lavt kapitalkrav. 

Det er ærgerligt, at vi har ladet de brodne kar ødelægge mulighederne for alle de lovende iværksættere i Danmark, som stifter et Iværksætterselskab med gode intentionerIværksættere er dem som skaber fremtidens vækst og arbejdspladser, derfor er det vigtigt, at vi sikrer gode vilkår for at starte virksomhed i Danmark”, siger Jasmina Plesschefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv. 

 Hun påpeger vigtigheden af at kunne stifte et selskab med lavt kapitalkrav.  

”For flere af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder har Iværksætterselskaber været altafgørende for, at virksomheden kunne blive stiftet. Flere har startet deres virksomhed som et Iværksætterselskab og senere omdannet virksomheden til et anpartsselskab, da den var moden til det.” 

Dansk Erhverv følger udviklingen i etableringer af nye virksomheder tæt efter Iværksætterselskaber blev afskaffet. I de kommende måneder vil det blive tydeligere, hvad konsekvenserne af afskaffelse af den eftertragtede selskabsform har af betydning for, hvor mange danskere der vælger at springe ud i livet som iværksætter. 

Se nærmere i Dansk Erhvervs analysenotat her. 

Kontakt os

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chefkonsulent for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.