; ;
Gemt

DANSK ERHVERV: Fornuftigt udkast til Brexitaftale godkendt i Bruxelles

EU regeringschefer har netop godkendt den Brexit-aftale, som den britiske premierminister Theresa May og chefforhandler for EU Michel Barnier har indgået tidligere.

Nyhed

Den netop indgåede aftale om Brexit betyder, at vi nu er kommet et lille skridt nærmere på en egentligt Brexit-aftale og det er Dansk Erhverv glad for. Den indenrigspolitiske situation i Storbritannien gør dog, at det kan blive svært at få godkendt aftalen der. Et egentligt flertal for aftalen er svært at få øje på. Selvom de europæiske regeringschefer har godkendt aftalen, er det reelt der, udfordringerne ligger.

”Vi er glade for, at der nu er en sten mindre på vejen i forhold til at sikre en overgangsperiode og følgende en handelsaftale med UK. Det er afgørende vigtigt for danske virksomheder at der indgås en aftale og at vi ikke ender med et no-deal-scenarie, som ifølge Udenrigsministeriets tal vil kunne koste Danmark en nedgang i BNP på 1,2 pct. svarende til over 24 milliarder kroner årligt,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Selvom der nu er fremdrift i brexitforhandlingerne, er det ifølge Brian Mikkelsen for tidligt at glæde sig. Udfordringen i forhold til både den foreslåede overgangsperiode og strukturen for den kommende handelsaftale var aldring de europæiske regeringsledere.

”Problemet ligger i Storbritannien, og der er udsigterne mindre positive - derfor anbefaler vi også fortsat vores medlemmer at forberede os på risikoen for et hårdt Brexit,” siger Brian Mikkelsen.

Situationen kan ændres hvis det mod forventnings lykkedes Theresa May at få aftalen gennem Underhuset i starten af december, men indtil da er risikoen for er hårdt Brexit stadigt så betragtelig, at man som virksomhed bør forbedrede sig.

Man kan finde flere oplysninger om hvordan man som virksomhed kan forberede sig på Dansk Erhvervs hjemmeside:
https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/er-du-klar-til-brexit/

Dansk Erhverv har også samarbejde med Erhvervs- og Udenrigsministeriet om mere Brexit rådgivning som kan ses her:
https://startvaekst.virk.dk/brexit-tjekliste