; ;
Gemt

Dansk Erhverv har udgivet en kortfattet konsulentkontrakt

04. november 2020

Af Sven Petersen, Erhvervsjuridisk fagchef, Dansk Erhverv. 

Mange medlemmer efterspørger et paradigme på en simpel konsulentaftale. Dansk Erhverv har derfor efterkommet ønsket og lagt et paradigme på hjemmesiden. Konsulentkontrakten findes både på dansk og engelsk og kan anvendes bredt.

Da konsulenter bliver brugt i mange sammenhænge lige fra rengøring til IT-tjenester, er kontrakten ikke branchespecifik, og skal derfor tilpasses de konkrete leverancer. Ring evt. til den erhvervsjuridiske hotline og få sparring på dette.

En gængs problemstilling som gælder alle konsulentaftaler, er dog, om konsulenten overhovedet opfylder kravene til at kunne betegne sig selv som selvstændig erhvervsdrivende eller om der nærmere er tale om et ansættelsesforhold. Holder konsulentkonstruktionen ikke kan det få ret alvorlige konsekvenser i form af bøder for manglende tilbageholdelse af A-skat, manglende udbetaling af feriepenge, pligt til at overholde ansættelsesretlige opsigelsesvarsler osv.

Læs mere om konsulentkontrakten: Her kan du benytte vores skabelon til en konsulentkontrakt 

Dansk Erhverv afholder et eftermiddagsmøde om konsulentaftaler den 27. november 2020, hvor du kan høre nærmere om ovenstående problemstilling.

Tilmelding kan ske her:

Kontakt

Handel

Sven Petersen

Erhvervsjuridisk fagchef
Medarbejderprofil