Presse og Nyheder

Dansk Erhverv: PostNords prisdumping på fragtmarked skal undersøges til bunds

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der i medlemskredsen omfatter en række konkurrenter til det statsligt ejede PostNord, kræver nu mistanken om, at PostNord dumper prisen på markedet for fragt og stykgods, undersøgt til bunds.

Nyhed

Senest ved en stor høring i Folketingets Transportudvalg om Fremtidens Postservice har Dansk Erhverv fremført en bekymring for, om PostNord med statskassen i ryggen dumper priserne på markedet for fragt og stykgods for at vinde markedsandele.

”Det er en helt uacceptabelt situation, når en stor statsejet virksomhed forsøger at udkonkurrerer andre virksomheder i markedet med statskassen i ryggen.  Vi må nu have politikerne og konkurrencemyndighederne til at se på sagen, så vi ikke pludselig står med en ny skandale, som den gamle Combussag”, siger fagchef for forretningsservice i Dansk Erhverv, Jakob Tietge.

Combus handlede om det tidligere statslige busselskab, der gav underskud, samtidig med at det udkonkurrerede små selvstændige busselskaber rundt omkring i Danmark.

PostNord kunne i 2017 oplyse et underskud udenfor kerneforretningen på postbefordring på hele 419 mio. kr.

”Det store tab for PostNord på forretningsområder udenfor postområdet – samt det betydelige tab i datterselskabet PostNord Logistics - styrker mistanken om, at PostNord underbyder markedet. Dansk Erhverv er derfor aktuelt i gang med at forberede en sag til konkurrencemyndighederne, men vi opfordrer også politikerne som ejere til hurtigst muligt, at se sagen grundigt efter i sømmene”, siger Jakob Tietge.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Jakob Tietge

Fagchef for forretningsservice
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.