; ;
Gemt

Dansk Erhverv repræsenterer nu 18.000 virksomheder

23. februar 2021

I 2020, der har været et meget hårdt år for erhvervslivet, har cirka 2.000 virksomheder netto tilsluttet sig Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv fortsatte i 2020 med at øge medlemstallet markant. Nettotilgangen var på cirka 2.000 virksomheder, så erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen nu repræsenterer cirka 18.000 medlemmer, herunder iværksættervirksomheder, og over 100 forskellige brancheforeninger.

”2020 har været et meget hårdt år for erhvervslivet. Derfor er jeg stolt over, at vores budskab om, at sammenhold er det bedste hold, en nation kan stille med, også har udmøntet sig i endnu flere medlemmer af Dansk Erhverv. Hvert eneste nye medlem, uanset størrelse og branche, som ønsker at lade sig repræsentere af Dansk Erhverv, kommer med viden, knowhow og ekspertise og bidrager til at øge vores slagkraft for at forbedre vilkårene for medlemmernes virksomheder og sikre dem endnu bedre rådgivning og politisk indflydelse. Vi har et meget ambitiøst mål om at gøre Danmark til verdens bedste land at drive virksomhed i. Det mål kan vi komme tættere på, hver gang Dansk Erhverv får et nyt medlem,” siger administrerende direktør Brian Mikkelsen.

Virksomheder strømmer til
De nye medlemmer er både store og små virksomheder fra mange forskellige brancher. For eksempel life science og biotekbranchen, leverandører af løsninger til digitalisering og den grønne omstilling samt serviceydelser til det offentlige inden for blandt andet sundhed og velfærd.

Desuden har NGO’er, medievirksomheder, grossister og rådgivere - især inden for IT - tilsluttet sig Dansk Erhverv. Det gælder også en række virksomheder i kulturlivet og den øvrige oplevelsesøkonomi, der som branche har haft et meget turbulent år.

Dansk Erhverv forventer, at medlemsudviklingen fra disse brancher vil blive forstærket de kommende år.

Hele brancher har også tilsluttet sig
En stor del af de helt nye medlemmer er imidlertid også kommet til via en fusion med e-handelsforeningen FDIH og et tættere samarbejde med mode-, livsstils- og boligbranchens Dansk Detail, der også omfatter Mens Fashion World og Skobranchen.dk.

FDIH’s aktiviteter fortsætter i Dansk Erhverv i afdelingen Digital Handel med Niels Ralund som e-handelsdirektør, mens Dansk Detail fortsætter som brancheforening med sekretariat i Dansk Erhverv og med Jens Birkeholm som branchedirektør.

Desuden blev både AutoBranchens Arbejdsgiverforening - ABAF og AutoBranchen Danmark medlemmer allerede fra begyndelsen af 2020.

Opgraderer medlemskabet
Foruden de nye medlemmer har mange af de eksisterende valgt at opgradere deres medlemskab fra Basis til enten Arbejdsgiver eller Full-Service.

Kontakt