; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Stort skridt på vejen mod fair og lige konkurrence

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv mener, at der med den netop indgåede aftale om fair og lige konkurrence bliver skabt bedre konkurrencevilkår for dansk erhvervsliv.

Nyhed

Et bredt politisk flertal bestående af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har indgået en aftale, der skal skabe mere fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører. Aftalen indebærer blandt andet, at reglerne for det offentliges beregning af priser på egne ydelser bliver mere gennemsigtige, og at det bliver nemmere for virksomheder at klage over unfair konkurrence.

”Det er en rigtig god aftale. Ingen tvivl om den sag. Dansk Erhverv har længe kæmpet for mere fair konkurrence mellem private virksomheder og det offentlige. For den enkelte virksomhed kan det opleves det som Davids kamp mod Goliat, hvis det offentlige dumper prisen eller driver erhvervsaktiviteter på ellers velfungerende private markeder. Vi betragter det som en stor sejr for dansk erhvervsliv, at der nu er landet en bred aftale, der omfatter fair og lige prissætning og som igangsætter et arbejde for at lave klarere rammer for offentlig erhvervsaktiviteter,” siger Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv.

Klar til arbejdet
Morten Jung understreger, at der fortsat forestår en del arbejde i forhold til at sikre, at der nu også kommer mere rimelige forhold for danske virksomheder.

” I Dansk Erhverv er vi glade for, at vi skal være med i den arbejdsgruppe, der skal se på rammerne for det offentliges virke. Vi er i dén grad klar til at tage arbejdshandskerne på og komme i sving. I dag er grænserne for offentlig erhvervsvirksomhed baseret på tilsynsmyndigheders praksis og reglerne er ganske vanskelige at håndtere. Kommunalfuldmagts- og myndighedsfuldmagtsreglerne er yderst komplekse områder, og netop derfor vil det være fornuftigt at nedfælde reglerne i en lov, så de bliver lettere at overskue. Hvis fuldmagtsreglerne bliver lovfæstet, vil det øge retssikkerheden for virksomhederne ved at skabe øget klarhed om grænserne for det offentliges virke. Og det siger sig selv, at alle parter må ønske mere gennemsigtighed på området,” siger Morten Jung.

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil