; ;
Gemt

Det statslige dyrevelfærdsmærke kan snart bruges på kyllinger

Det bliver snart muligt at mærke danske kyllinger med Miljø- og Fødevareministeriets Dyrevelfærdsmærke.

Nyhed

Efter kun et år med Dyrevelfærdsmærket er hver fjerde pakke dansk svinekød i butikkerne nu mærket med et, to eller tre hjerter, derfor lægges der nu op til at udvide mærkningsordningen, så den også gælder for danske kyllinger. Går alt efter planen, kan de første dyrevelfærdsmærkede kyllinger være i butikkerne til efteråret.

Miljø- og Fødevareministeriet er allerede i dialog med de danske fjerkræproducenter, dagligvarehandlen og dyreværnsorganisationerne, for at få fastlagt kriterierne for de dyrevelfærdsmærkede kyllinger. Som minimum betyder dyrevelfærdsmærket på kyllinger, at landmændene skal benytte kyllingeracer, der vokser langsommere, dyrene skal have mere plads og transporteres i kortere tid til slagtning og samtidig øges indsatsen mod trædepudesvidninger hos kyllingerne.

Du kan læse mere på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside

Kontrol med dyrevelfærdsmærket på svin
I 2017 kontrollerede Fødevarestyrelsen 66 svinebesætninger, der leverer kød med det statslige dyrevelfærdsmærke. Stort set alle besætningerne levede op til ordningens krav om bedre dyrevelfærd. På de 66 kontroller blev der givet fire indskærpelser, som alle blev givet for beskidt eller for lidt rode- og beskæftigelsesmateriale til dyrene. Hos en af de fire blev der ved det opfølgende kontrolbesøg fundet så store problemer, at landmanden blev udelukket fra dyrevelfærdsordningen.

Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer