; ;
Gemt

Detailsalget faldt igen i januar

Detailomsætningen faldt med 0,3 pct. i januar, når der korrigeret for prisudviklingen og normale sæsonudsving. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort. Det kommer efter et fald på 0,8 pct. i december.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 25. februar 2019

Detailomsætningen faldt med 0,3 pct. i januar, når der korrigeret for prisudviklingen og normale sæsonudsving. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort mandag. Det kommer efter et fald på 0,8 pct. i december. Faldet skyldes tilbagegang i salget af beklædning mv., der faldt med 1,8 pct. i januar, men også salget af fødevarer og andre dagligvarer faldt med 0,4 pct. i januar.

Detailsalget har haft udfordringer i løbet af det seneste år, så detailsalget var i januar blot 0,5 pct. højere end januar sidste år. Det er overraskende lav vækst set i lyset af, at der i øjeblikket er gode forudsætninger for fremgang i det private forbrug. Beskæftigelsen er rekord høj, og stiger måned efter måned, ledigheden er lav og reallønnen stiger pænt. Det skaber lidt mere luft i budgetterne til mere forbrug for danskerne, men det har vi dog endnu ikke set. En af forklaringer skal nok findes i udviklingen i forbrugertilliden. Forbrugertilliden, der er en pejling på hvor glade danskerne er for at hive pungen op af lommen, er faldet siden sommerferien sidste år. Det tyder på, at faldet i forbrugertilliden er gået ud over detailsalget herhjemme.

 

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil