; ;
Gemt

Dine kunder bliver nu mødt af ny betalingssikkerhed ved nethandel

23. november 2020

Det længe varslede nye sikkerhedsniveau ved betalinger på nettet – SCA eller stærk kundeautentifikation – er nu rullet ud. Det betyder, at hvis du har slået SCA til i din netbutik, så vil dine kunder nu kunne blive mødt af et nyt sikkerhedslag ved betalinger.

I mere end to år har vi vidst, at der ville komme et nyt sikkerhedslag ved betalinger på nettet. Oprindeligt skulle det have været rullet ud i september 2019. Efterfølgende blev kravet rykket til januar 2021, men bankerne har så valgt, at det skulle være nu. Så her fra starten af november, har dine kunder kunnet møde et krav om at bruge NemID ved betalinger på nettet – alternativt er der et krav om en statisk kode kombineret med en sms-kode.

”Det er et uheldigt tidspunkt, at bankerne har rullet de nye sikkerhedskrav ud. Nethandlen står overfor sine største handelsdage – Black Friday og julehandlen. For kunderne kan de nye krav give usikkerhed, og det er derfor vigtigt, at netbutikker informerer kunderne om de nye betalingsvinduer,” siger e-handelsdirektør Niels Ralund, Dansk Erhverv, Digital Handel.

Du kan nedenfor se, hvordan betalingsvinduet vil se ud for kunderne.

NemID
Når kunden har indtastet kortoplysninger, får kunden vist et skærmbillede, hvor der skal indtastes bruger-id og adgangskode til NemID for at godkende betalingen.

Kodeord
Hvis kunden har et mobilnummer tilknyttet kortet, vil kunden blive anmodet om at oprette et kodeord på 6 karakterer til brug for handel på nettet. Det sker automatisk, når løsningen er taget i brug, via link til skærmbilleder fra Nets. Kunden skal benytte NemID, når kodeordet vælges.

Når kunden har oprettet kodeordet, vil den nye sikkerhedsløsning fungere som den nuværende. Det betyder, at når kunden har indtastet den 6-cifrede kode, der kommer på SMS, skal kunden efterfølgende indtaste kodeordet. Indtastningen af begge koder sker i samme skærmbillede.

 

Kontakt

Digital Handel

Henrik Theil

Chefkonsulent
Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil
Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil