; ;
Gemt

Skat på fri telefon

Skat af fri telefon bliver alligevel ikke afskaffet fra 2020. Beskatningen af fri telefon, som ellers var afskaffet af den tidligere regering, er nu vakt til live igen. Skatten fortsætter derfor også efter den 1. januar 2020.

Nyhed

Af Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv (december 2017)

Bemærk: Nedenstående tekst er fra december 2017 og indholdet er ikke opdateret.


Der er med finansloven for 2018 opnået enighed om at afskaffe beskatningen af fri telefon. Dette sker imidlertid først med effekt fra 2020, så der går et par år, før denne skat på arbejdsredskaber bliver afskaffet.

Beskatningen er ikke afhængig af indkomst, og derfor vil afskaffelsen af beskatningen medføre en relativt større skattelettelse for lavindkomst- end for højindkomstgrupper. Det har ellers forlydt i medierne, at afskaffelsen af beskatningen på den frie telefoni primært kom de højtlønnede til gode, men det er altså en sandhed med modifikationer.

Positivt er det også, at det må forventes, at flere lavindkomstlønmodtagere fremadrettet vil finde det attraktivt at få en fri telefon, og afskaffelsen vil derfor også medvirke til at give virksomheder og særligt lav- og mellemindkomstmedarbejdere større fleksibilitet, som vil sikre, at ressourcerne bliver udnyttet bedre.

Endelig skal man ikke underkende, at afskaffelsen af den frie skat vil være et væsentligt tilskud til digitaliseringen af Danmark.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Jacob Ravn

Advokat, souschef PA og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil