; ;
Gemt

Dansk Erhverv, KA-Pleje og DI: Enklere regler for virksomheder på velfærdsområdet

Virksomhedsforum for enklere regler har i dag besluttet at sende 9 forslag om regelforenklinger videre til regeringen. Det skal frigøre ressourcer til bedre velfærd, mener de tre erhvervsorganisationer KA-Pleje, Dansk Industri og Dansk Erhverv, som står bag forslagene.

Nyhed

I dag er det ofte private virksomheder, der leverer hjemmeplejen til de ældre, ligesom ikke-offentlige aktører driver plejehjem samt sociale tilbud til udsatte grupper.  Det sker i tæt samspil med kommunerne og offentlige myndigheder.  De 9 forslag fra Virksomhedsforum skal frigøre ressourcer og bidrage til at gøre det offentlig-private samarbejde bedre og mere enkelt. Til gavn for virksomhederne, kommunerne og i sidste ende borgerne. 

Enklere beregninger af boligbetaling på socialområdet, IT-systemer på ældreområdet og lige adgang til videnbaser.
Med flere end 25.ooo borgere på sociale bosteder, vil forenklinger i opkrævningerne af egenbetaling, bidrage til byrdelettelse for de ikke-offentlige leverandører såvel som kommuner, og dermed give en mere effektiv offentlig sektor. Bedre integration mellem omsorgssystemer på tværs af kommuner vil på ældreområdet bidrage til en lettelse af byrder for virksomheder og bidrage en mere sikker fakturering og deling af viden. Tilsvarende og ikke mindst vil mere præcise retningslinjer for justering af afregningspriser og fordeling af puljemidler samt et mere ensartet tilsyn af pleje- og omsorgsydelser frigøre ressourcer til velfærden.

De tre erhvervsorganisationer udtaler:

”Private virksomheder løfter en stor del af de velfærdsydelser, som vi som samfund tilbyder til vores ældre og socialt udsatte. Enklere regler for deres samarbejde med kommunerne handler om bedre velfærd og en mere effektiv offentlig sektor,” siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Mette Feifer.

”Gennemsigtighed og ligebehandling er afgørende for en mere optimal tilrettelæggelse af de administrative opgaver i virksomhederne. Disse forslag frigør ressourcer til det vigtige, nemlig bedre tilbud til borgerne,” siger branchedirektør Jakob Scharff, DI Service.

”De ni forslag fra virksomhedsforum kan betyde en verden til forskel for de private leverandører. Hvis de gennemføres af regeringen, vil der frigøres tid og ressourcer fra administration og registrering, som i stedet kan bruges på pleje og velfærd. Det vil uden tvivl komme borgerne til gode,” siger Karsten Høgild, der er direktør for KA Pleje.

Det er erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv, Dansk Industri og KA-pleje, der på velfærdsområdet står bag forslagene, men det er hele virksomhedsforum med repræsentanter for bl.a erhvervsorganisationer, virksomheder og fagbevægelsen, der i dag er blevet enige om at sende forslagene videre til regeringen.

 

Kontakt

Sundhed, velfærd & oplevelse

Mette Feifer

Vicedirektør
Medarbejderprofil