; ;
Gemt

Erhvervsministeren dropper dele af aftale om fair konkurrence

Flere aftalepartier har været kritiske overfor erhvervsminister Simon Kollerups planer om at droppe elementer i aftalen om fair og lige konkurrence. Ministeren og aftalepartierne mødtes derfor den 12. december i ministeriet.

Nyhed

I den seneste udgave af OPS-Nyt fortalte vi, hvordan den ellers planlagte klagemyndighed i forlængelse af aftalen om fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører hang i en tynd tråd. Siden har der været afholdt åbent samråd i Folketinget, hvor Torsten Schack Pedersen (V) havde indkaldt erhvervsministeren til at redegøre for sin beslutning om at droppe etableringen af en klagemyndighed og virksomhedernes fremtidige klagemuligheder,

 


Klik her for at se video fra Folketingets samråd om fair og lige konkurrence


På mødet kom det frem, at regeringen ikke alene vil droppe klagemyndigheden men opgiver alle dele af aftalen – selvom Socialdemokratiet selv var med i den.

Det ledte ministeren til at invitere til et nyt møde i Erhvervsministeriet 12. december. På mødet blev en række spørgsmål rejst fra de øvrige aftalepartier, og det er besluttet at fortsætte diskussionen på et nyt møde i det nye år. Fra Dansk Erhvervs side arbejder vi selvfølgelig fortsat for, at konkurrence mellem det offentlige og den private sektor bliver mere fair og lige.

 

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil