; ;
Gemt

EU: Krav om ladestandere til alle større erhvervsbygninger

Holder din virksomhed til i en erhvervsbygning med mere end 20 parkeringspladser, skal bygningens parkeringsplads fremover have mindst en ladestander til el-biler.

Nyhed

Dansk Erhverv | MILJØ & RESSOUCER - Februar 2018

I forbindelse med revisionen af EU’s bygningsdirektiv fremsatte EU-Kommissionen i sin energipakke nogle temmelig vidtgående forslag om krav til opstilling af ladestandere på parkeringspladser, herunder et krav om at enhver erhvervsbygning med 10 parkeringspladser skulle indrettes med ladestandere på 10 pct. af pladserne.

Efter forhandlinger mellem Rådet, Kommissionen og Parlamentet er man dog blevet enig om en – for erhvervslivet – mindre krævende aftale.

Det er blevet aftalt, at der i forbindelse med anlæg af nye parkeringspladser med mere end 10 pladser og ved omfattende renovering af eksisterende parkeringspladser skal opstilles mindst én ladestander og etableres tomrør til fremtidig kabellægning på 20 pct. af parkeringspladserne.

Fra 2025 skal medlemslandene endvidere stille krav om ladestandere på eksisterende parkeringspladser med mere end 20 pladser, og det bliver således op til de enkelte medlemslande at fastsætte de konkrete krav.

Aftalen er formelt godkendt af Rådet og Parlamentet, og herefter har medlemslandene 20 måneder til at implementere direktivet i den nationale lovgivning.
Dansk Erhverv har været aktiv på sagen og glæder sig over, at man er nået til en aftale, der er mindre bebyrdende end EU-Kommissionens forslag, da Kommissionens oprindelige forslag ville være meget omkostningstungt og foregribe den teknologiske udvikling.