; ;
Gemt

Evaluering af taxiloven

03. september 2020

Taxiloven har nu virket i tre år og medført store forandringer i branchen. Som følge af lovens evalueringsklausul, skal loven nu genbesøges for at analysere, hvad ændringerne har betydet.


Siden taxiloven trådte i kraft for tre år siden, har den medført store forandringer i branchen. En overgangsperiode, der skulle gøre branchen klar til mere fri konkurrence, udløber til nytår, og samtidig er persontransporten ramt af en historisk krise som følge af Covid-19. Dansk Erhverv var medvirkende til, at loven fik en evalueringsklausul, der betyder, at loven nu skal genbesøges for at analysere, hvad ændringerne har betydet. Det er god timing, og Dansk Erhverv ser frem til processen.

Efter et vist tilløb ser det nu ud til, at taxiloven får det lovede serviceeftersyn. Det er særdeles positivt, da det dermed bliver muligt at evaluere effekterne af den omfattende nyordning af området, som loven indførte. Samtidig er der mulighed for belyse en af de brancher, der har været hårdest ramt af de nødvendige tiltag, der blev indført for at få Covid-19 under kontrol. Branchen har haft en nedgang på over 90 procent. Det ser lidt bedre ud nu, men der er stadig lang vej til en normal situation. Dansk Erhverv ser derfor frem til at bidrage med branchens indspil til den kommende evaluering.

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil