; ;
Gemt

Få styrket medarbejdere med læse-, skrive- og regneproblemer

Digitalisering og ny teknologi på arbejdspladserne stiller nye krav til både virksomheder og medarbejdere. Det er derfor vigtigt at få opkvalificeret medarbejdere som har læse-, stave- eller regnevanskeligheder. Se hvordan du kan få støtte til formålet her.

Nyhed

Forligskredsen bag beskæftigelsesreformen (V, DF, K, R og S) har i efteråret 2017 vedtaget at afsætte en pulje på 26,5 mio. kr. øremærket en ”Styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage”. Puljen er netop blevet uddelt af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) til de aktører (A-kasser, faglige organisationer eller kommuner), der har budt ind med forskellige initiativer.

Formålet med puljen er at igangsætte initiativer med henblik på at løfte de basale kompetencer hos beskæftigede og ledige, samt forebygge og modvirke begyndende rekrutteringsudfordringer.

Midlerne skal finansiere opsøgende virksomhedskontakt og initiativer, der oplyser virksomheder om mulighederne for at styrke medarbejdernes basale kompetencer indenfor læsning, skrivning og regning, eller ordblindhed.

Du kan blive kontaktet
Den opsøgende indsats finder stedfrem mod udgangen af 2018, og det er muligt, at din virksomhed bliver kontaktet af en af aktørerne, der vil tilbyde at fortælle mere om, hvordan det er muligt at dygtiggøre medarbejdere med disse faglige udfordringer. Samtidig vil de informere om, hvordan man screener medarbejdere og hvilke uddannelsesinstitutioner, der kan løfte opgaven.

Få økonomisk støtte
I forbindelse med opkvalificering af medarbejdere med læse-, stave- og regnevanskeligheder, er det muligt at søge om SVU-godtgørelse (Statens Voksenuddannelsesstøtte) ved deltagelse i undervisning i arbejdstiden. SVU-godtgørelsen udgør 860 kr. pr. dag (4.300 kr. pr. uge) svarerende til 100 pct. af højeste dagpengesats. Der kan søges om SVU-godtgørelse til medarbejdere, der er fyldt 20 år.

Er din virksomhed omfattet af en overenskomst med en bestemmelse om en kompetencefond, som virksomheden indbetaler til, vil det også her være muligt at søge om supplerende tilskud. De forskellige Kompetencefonde har imidlertid særskilte regler for tildeling af tilskud, så det tilrådes at kontakte Dansk Erhverv.

Vil du vide mere?
Vil du vide mere om muligheden for at opkvalificere medarbejdere, eller har du spørgsmål til finansieringsmulighederne fra Kompetencefonde er du velkommen til at kontakte os.