; ;
Gemt

Fagprøveprisen står i bæredygtighedens og digitaliseringens tegn

25. august 2020

Igen i år fejres de dygtigste elever inden for handels- og detailområdet ved overrækkelsen af Fagprøveprisen i Børsbygningen i hjertet af København. Arrangementet afholdes den 18. september 2020.

Fagprøveprisens historie
Detailhandlens Fagprøvepris blev indstiftet af Dansk Erhverv og Dansk Principalforening i 1999 for at hædre de bedste elever i detailhandlen. Fagprøveprisen uddeles derfor i år for 22. gang. I 2019 besluttede Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat at udvide samarbejdet om uddeling af årets fagprøvepris, så den både omfatter detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen. Således samles de to store erhvervsuddannelser inden for dansk handel.

Bæredygtighed og digitalisering i fokus
Temaet for dette års fagprøvepriser er bæredygtighed og digitalisering. Sidste år løb Maria Gade Jacobsen, uddannet hos Salling i Århus og Århus Business College, med førstepladsen inden for detailhandelsuddannelsen. På handelsuddannelsen gik førstepladsen til Nikolaj Lund Jensen, uddannet hos Bestseller og Viden Djurs.

Begge vindere fokuserede på bæredygtighed i deres fagprøvepriser. Derfor vil de igen være at finde til dette års fagprøvepris. I år vil de deltage i en paneldebat for at diskutere betydningen af digitalisering og bæredygtighed for fremtidens handel med blandt andet Mikkel Stenbæk Hansen fra Dansk Initiativ for Etisk Handel, Thomas Grane fra Matas og Henrik Hyltoft fra Dansk Erhverv.

Udvælgelse af vinderne
Hvert år laver danske elever inden for detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen gode og solide fagprøver. Skolerne indsender hvert år de bedste fagprøver, som indgår i et felt af mange gode indstillinger. Priskomiteen, bestående af repræsentanter fra virksomheder og skoler, udvælger heraf de tre bedste for henholdsvis detail og handel. Præmiesummen er på i alt 120.000 kroner. De fordeles med 25.000 kroner til førstepræmien, 20.000 kroner til andenpræmien og 15.000 kroner til tredjepræmien indenfor hver af de to uddannelser.

Alle er velkomne til at deltage. Du kan tilmelde dig arrangementet her: Fagprøveprisen og Danish Retail Award 2020.