; ;
Gemt

Fin finanslov – trods alt

Tager vi de erhvervspolitiske briller på, så er der bestemt gode ting i finansloven for 2019. Ting, som vi i Dansk Erhverv har arbejdet længe for, skulle blive til virkelighed. Finansloven indeholder et opgør med byrder og afgifter til gavn for erhvervslivet og dermed Danmark. Det er gode skridt. Nu skal vi videre ad samme spor!

Nyhed

Dansk Erhverv | POLITIK - 3. december 2018

Kære alle,


Fredag eftermiddag landede finansloven. Glasdørene ind til Finansministeriet åbnede sig, og foran den ventende presse kunne forhandlingsparterne så udlægge teksten. Ikke overraskende blev det øen Lindholm, som fokus i første omgang rettede sig mod. Her skal der etableres et udlændingecenter, og det er der blevet skrevet og sagt meget om siden.

Tager vi de erhvervspolitiske briller på, det er så dem, som jeg har på hele tiden, så var der bestemt gode ting i finansloven. Ting, som vi i Dansk Erhverv har arbejdet længe for, skulle blive til virkelighed.

Finansloven byder blandt meget andet på en sænkelse af rumvarmeafgiften til gavn for landets hoteller, afgiftslettelser på grænsehandelsfølsomme varer og en afskaffelse af erhvervsaffaldsgebyrer. På plussiden tæller det også, at aftalen gør det mere attraktivt for pensionister at blive på arbejdsmarkedet. Det er godt i en tid, hvor mange virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft.

I min umiddelbare kommentar til finansloven glædede jeg mig naturligvis over al det positive, men påpegede også, som sandt er, at vores ambitioner på erhvervslivets vegne er noget større, end det, som endte med at ligge på bordet. Alt andet ville i øvrigt også være mærkeligt!

Alligevel skrev Berlingske på sin hjemmeside, at jeg var ”delvist lunken” i min kommentar til finanslovsaftalen. Det må jeg være ærlig og sige, at det er det, man kalder for ”en journalistisk stramning”.

Naturligvis kunne jeg vælge at pege på alle de elementer, som enten ikke er med eller burde være grebet anderledes an. Men jeg vil meget hellere koncentrere mig om at fortsætte arbejdet og sikre, at der fortsat og konstant kommer flere gode skridt i den rigtige retning til gavn for Dansk Erhvervs medlemmer.

Når erhvervslivet får mere rimelige forhold, så styrker det vores konkurrenceevne. Det er vigtigere end måske nogensinde før. Det gør danske virksomheder i stand til at klare sig bedre, og det vinder alle på. Danske virksomheder gør Danmark rigere.

Finansloven for 2019 indeholder et opgør med byrder og afgifter til gavn for erhvervslivet og dermed Danmark. Det er gode skridt.

Nu skal vi videre ad samme spor!

Med venlig hilsen

Brian Mikkelsen 

Kontakt

Direktionen

Brian Mikkelsen

Adm. direktør
Medarbejderprofil