; ;
Gemt

Finanslov uden transporttiltag

03. september 2020

Regeringen har fremlagt sit finanslovsudspil for 2021. Udspillet er nærmest kemisk renset for transporttiltag, men Dansk Erhverv tager det roligt, da efteråret byder på rigeligt med transportpolitik.


Der er ingen transporttiltag at spore i regeringens finanslovsudspil for 2021. Til gengæld kommer der rigeligt med transportpolitik i efteråret, hvor taxiloven skal evalueres, der skal forhandles om klima på transportområdet, og hvor ministeren har stillet i udsigt, at man derefter går i gang med de stærkt forsinkede infrastrukturforhandlinger, når finansloven er vedtaget.

Forsinkelsen er ærgerlig, men i situationen er der en naturlig logik i, at man venter til særligt klima- og finanslovsforhandlingerne er overståede, før infrastrukturforhandlingerne kan gå i gang. Det er simpelthen først på det tidspunkt, at man ved, hvor mange penge der er plads til i forhold til en langsigtet, finansieret plan for bygning og udbygning af veje, lufthavne, baner og broer.

Danmark har brug for en kickstart efter corona, men lige præcis infrastrukturinvesteringer er ikke et optimalt instrument, hvis man vil have penge ud og arbejde på kort sigt. Det tager tid at planlægge og udføre. Dansk Erhverv har peget på en række allerede undersøgte projekter til en kickstart af Danmark, men selv disse vil næppe kunne igangsættes før engang i foråret 2021. Vi anbefaler dog, at man også overvejer disse projekter i de kommende forhandlinger.

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil