Presse og Nyheder

Flere iværksættere skal vokse sig store

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det halter med iværksættere i yderområderne, og mange bliver aldrig til de store virksomheder, som vi skal leve af i fremtiden. Regeringens nye iværksætterpolitik bør fokusere på at lette adgangen til kapital og sætte iværksætteri på de unges dagsorden, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

5. oktober 2017

I dag starter forhandlingerne om nye erhvervs- og iværksætterinitiativer. En af de store udfordringer er, at alt for få af de nye virksomheder virkelig får ild under raketten og udvikler sig til højvækstvirksomheder.

”En af de allerstørste problemer for danske iværksættere er adgangen til kapital. Derfor skal vi sørge for, at gøre det mere interessant for danskerne at skyde penge i og engagere sig i danske virksomheder, ved at sænke aktieindkomstbeskatningen til 27 procent. På den måde vil det være mere interessant at tage en risiko og medføre, at mindre virksomheder vil få lettere ved at tiltrække kapital,” siger Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Relativt mange nye virksomheder ser dagens lys – omkring 30.000 i 2015. Dog lever kun 60 procent efter to år og 40 procent efter fem år. Samtidig har Danmarks Statistik offentliggjort tal, som viser, at iværksættervirksomhederne er koncentreret omkring de store byer. Dansk Erhverv ser gerne, at en større del af de nye virksomheder havde succes over hele landet, men omvendt er det også naturligt, at man lukker virksomheder, der ikke er efterspørgsel efter, så iværksættere kan komme i gang med nye projekter.

”Vi skal sørge for, at danskerne møder iværksætteri og entreprenørskab under deres uddannelse, så vi kan få skabt en mere solid iværksætterkultur og nogle stærkere kompetencer til at starte, drive og udvikle fremtidens vækstsucceser. Vi foreslår, at afsætte flere midler til Fonden for Entreprenørskab på den nye finanslov med en målsætning om, at elever og studerende skal møde entreprenørskabsundervisning mindst én gang på hvert uddannelsestrin,” Sigurd Schou Madsen.

Dansk Erhvervs iværksætterpolitik 2017 - Sæt i værk

pdf

Download

Kontakt os

Har du spørgsmål?

Rådgivning & Videnservice

Sigurd Schou Madsen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.