; ;
Gemt

Flere konkurser i april - 2019 er startet ud med mange konkurser

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 224 aktive virksomheder gik konkurs i april, når der korrigeres for almindelige sæsonudsving. Det er 2 pct. flere end i marts

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 6. maj 2019

Konkurserne i april førte til 861 fuldtidspersoner mistede jobbet, hvilket er 19 pct. færre end i marts.

I løbet af årets første fire måneder har der været en stigning i antallet af konkurser på 3 pct. sammenlignet med de samme fire måneder sidste år. Samtidig har konkurserne i årets første fire måneder ledt til hele 8 pct. flere tabte fuldtidsjobs end de samme måneder sidste år. 2019 er startet dårligt for de mange virksomheder, der er gået konkurs, og som samtidig har medført, at mange personer har mistet deres job. Når det er sagt, så er der i øjeblikket gode forudsætninger for mange lønmodtagere til at finde et nyt job; måned efter måned sætter lønmodtagerbeskæftigelsen rekord, og vi forventer, at beskæftigelsen i Danmark krydser 3 mio. i år.

Vi har set en stigning i antallet af konkurser de seneste år på trods af, at fremgang i dansk og global økonomi har givet et godt grundlag for vækst hos mange virksomheder. De mange konkurser i opsvinget skal ses i lyset af, at når der er fremgang i dansk og global økonomi, giver det samtidig mange med en iværksætter gemt i maven mere mod på at starte egen virksomhed. Det har vi også set i Danmark, hvor vi aldrig har set så mange nye virksomheder, som vi ser i disse år. Samtidig har man fra politisk side gjort det nemmere at stifte virksomhed med indførsel af IVS’er. Siden er der indgået politiske aftaler om at afskaffes selskabsformen IVS.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil