; ;
Gemt

Fødevarestyrelsen har opdateret hygiejnevejledningen

23. februar 2021

Den nyeste hygiejnevejledning, der beskriver hvilke regler der gælder for hygiejne, indretning og drift i fødevarevirksomheder, hedder nu Vejledning nr. 9042 af 29. januar 2021 om fødevarehygiejne.

Hygiejnevejledningen er rettet mod fødevarevirksomheder i alle led i produktion, forarbejdning og distribution af fødevarer og er hjælp til Fødevarestyrelsens tilsynsførende, som fører tilsyn med, at virksomhederne overholder hygiejnereglerne.

Den opdaterede Hygiejnevejledning er blevet revideret i 38 kapitler og afsnit pr. 29. januar 2021 og erstatter Vejledning nr. 9613 af 5. juli 2019.

Se hvor og hvad der er ændret i Oversigt over ændringer i Hygiejnevejledningen på Fødevarestyrelsens hjemmeside og i Fødevarestyrelsens Høringsbrev af 17. juli 2020 (fejldateret 2019) og Høringsbrev af 6. november 2020.

Hygiejnevejledningen findes både i pdf-version og i en digital udgave. Den digital udgave har god søgefunktion, hvor du kan finde reglerne for netop din type fødevarevirksomhed. Her finder du også fotoserier og film, fx om selvbetjening, buffeter, personlig hygiejne og vask af hænder.

Kontakt

Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent
Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer