; ;
Gemt

Folketinget sætter fokus på crowdfunding

07. oktober 2020

Danske virksomheder har under coronakrisen haft et stort behov for likviditet og investeringer, hvilket blandt andet har resulteret i åbningen af en ny ansøgningspulje på 10 millioner kroner indenfor området.


Danske virksomheder har under coronakrisen haft ekstraordinært hårdt brug for likviditet og investeringer. Det har sat et øget fokus på markedet for alternativ finansiering som for eksempel crowdfunding, hvor mange aktører går sammen om at finansiere et bestemt projekt.

”Det positive ved crowdfunding er, at det er med til at demokratisere investeringerne i danske virksomheder. Ofte er det muligt at investere relativt små beløb via crowdfunding. Herudover kan rewardbaseret crowdfunding hjælpe startups med at sikre likviditet til udvikling af produkter. Det er et vigtigt finansieringsinstrument for startups, da det kan være svært for nye virksomheder at få et lån i banken,” siger Jasmina Pless, chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv.

Regeringen og Folketinget vil skubbe yderligere gang i udviklingen af det danske crowdfundingmarked. Derfor kan danske crowdfundingplatforme nu søge om hjælp fra en pulje, som Folketingets partier har sat af til at styrke kendskabet til crowdfunding samt støtteinitiativer og aktiviteter, der gør det lettere at rejse donationer og rewardbaserede bidrag igennem crowdfunding.

”Puljen vil kunne gavne danske iværksættere og startups, da det forhåbentlig kan være med til, at flere danskere får øjnene op for, hvordan man med crowdfunding kan købe produkter og investere sine sparepenge i danske startup-virksomheder,” påpeger Jasmina Pless.

Puljen er på 10 millioner kroner og kan søges i beløb mellem 100.000 kroner og 1,5 millioner kroner frem til den 16. november.

Læs mere, og søg puljen her: Nu åbner pulje til boost af crowdfunding efter corona.