; ;
Gemt

Plejer bliver udfordret

Regeringens lovkatalog lægger op til at ændre arbejdsmiljøloven m.v. Det sker som opfølgning på anbefalinger fra Ekspertudvalget om udredning af arbejdsmiljøindsatsen. Dansk Erhverv hilser det altid velkommen, at ”plejer” udfordres, og ser frem til at bidrage i det efterfølgende regelarbejde, der bliver en følge af de kommende politiske forhandlinger.

Nyhed

REGERINGENS LOVKATALOG 2018/2019

Dansk Erhverv følger med interesse det regelarbejde, som regeringen er i gang med i kølvandet på anbefalingerne fra Ekspertudvalget om udredning af arbejdsmiljøindsatsen.

I regeringens lovkatalog er der lagt op til, at loven om arbejdsmiljø og muligvis andre love skal ændres som en opfølgning på anbefalinger fra Ekspertudvalget om udredning af arbejdsmiljøindsatsen.

Læs mere om Dansk Erhvervs kommentar til Ekspertudvalgets anbefalinger.

Dansk Erhverv hilser det altid velkommen, at ”plejer” udfordres, og ser frem til at bidrage i det efterfølgende regelarbejde, der bliver en følge af de kommende politiske forhandlinger.

Ændringer må ikke medføre øgede administrative byrder
Dansk Erhverv har en klar forventning om, at kommende ændringer selvfølgelig skal give mening og være baseret på evidens. Dansk Erhverv vil derfor have fokus på, at de kommende ændringer giver støtte til arbejdspladserne i deres egen forebyggelsesindsats, at udvalgets anbefalinger så vidt muligt ikke medfører øgede administrative byrder eller omkostninger til virksomhederne, og at arbejdsmiljøindsatsen fremadrettet kommer til at hvile på et sagligt og kompetent grundlag.

Interessant forslag om ændring af lov om arbejdsskadesikring
Interessant er det også, at lovkataloget indeholder et forslag med titlen. ” Vedr. Ændring af lov om arbejdsskadesikring (Øget mulighed for anerkendelse af arbejdsulykker)".

Lovforslaget er en følge af en Højesteretsdom fra 2013, der betød at personskadebegrebet blev skærpet, så Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ikke længere kunne anerkende forbigående gener, der ikke er behandlingskrævende i modsætning til tidligere praksis før dommen.

Dansk Erhverv vurderer, at en tilbagevenden til praksis før Højesterets dom i 2013 ikke vil medføre en udvidelse af ulykkesbegrebet og kriterierne for, hvad der er en ulykke. En praksisændring i anerkendelsesbegrebet vedrørende arbejdsulykker må dog forventes at medføre en stigning i anerkendelsesprocenten for ulykker ligesom eventuelle senere behandlingsudgifter også vil være vanskeligere at afvise.

Derfor vil det være gavnligt, hvis forsikringsselskaberne får øgede kompetencer i loven til at vurdere sager om anerkendelse af ulykker og udbetaling af behandlingsudgifter for at undgå unødige administrative byrder ved, at anerkendelsesspørgsmål skal behandles i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

 

Kontakt

Arbejdsmiljø

Anne-Marie Røge Krag

Arbejdsmiljøchef, souschef
Medarbejderprofil