; ;
Gemt

Overraskende at forbrugertilliden ikke stiger

Forbrugertilliden fortsatte desværre ikke sin fremgang i februar. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort onsdag.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar onsdag den 20. februar

Forbrugertilliden fortsatte desværre ikke sin fremgang i februar. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort onsdag. Forbrugertilliden er en pejling på, hvor glade vi danskere er for at hive pungen op af lommen. Tallene viser, at forbrugertilliden ligger på 3,3 i februar sammenlignet med 3,9 i januar.

Efter et dyk i forbrugertilliden i andet halvår 2018 vendte udviklingen retning ved årsskiftet, men de nye tal viser, at de mere optimistiske miner ikke bredte sige yderligere ind i årets anden måned. Det er overraskende, at forbrugertillid er så lav, og at den ikke stiger: Beskæftigelsen er rekordhøj, ledigheden er lav, og tal for lønvæksten på DA-området viste i fredags, at reallønnen steg med 1,7 pct. sidste år. Set i lyset af den generelle afmatning på vores vigtigste eksportmarkeder, har dansk økonomi behov for en stærk motor i privatforbruget.