Presse og Nyheder

Nu kommer forskudsopgørelsen, der viser, om din virksomhed tager nok elever

Fra den 12. april 2018 begynder ATP at sende forskudsopgørelser ud til alle virksomheder. Opgørelsen viser, om din virksomhed skal betale et merbidrag, eller om I uddanner de elever, I skal, og dermed opfylder målet for antallet af elever, der skal være ansat i virksomheden.

Nyhed

Manglen på faglært arbejdskraft har fyldt meget i den seneste tid og har været heftigt debatteret i medierne. Faktum er, at manglen på faglært arbejdskraft er og bliver et af de største udfordringer, det danske arbejdsmarked vil stå over for, hvis ikke der handles nu. Med indførelsen af Praktikplads-AUB skal alle virksomheder, der i forvejen benytter sig af faglært arbejdskraft, bidrage til at løfte opgaven ved at skabe flere praktikpladser og ansætte flere elever.

I begyndelsen af januar 2018 landede der et brev fra ATP i alle virksomheders e-boks. Her blev de nye regler om Praktikplads-AUB, der trådte i kraft den 1. januar 2018, præsenteret. I brevet blev det annonceret, at ATP sender forskudsopgørelser til alle virksomheder i april 2018, hvoraf det vil fremgå, om virksomhederne opfylder målet for, hvor mange elever der skal ansættes i virksomheden.

Nu kommer forskudsopgørelsen, der viser, om din virksomhed skal betale et merbidrag, eller om I uddanner de elever, I skal, og dermed opfylder målet for antallet af elever, der skal være ansat i virksomheden.

Forskudsopgørelser udsendes fra 12. april
Fra den 12. april 2018 begynder ATP at sende forskudsopgørelser ud til alle virksomheder. Forskudsopgørelserne sendes ikke ud på én gang, men vil lande hos virksomhederne i løbet af ca. 5 hverdage startende fra den 12. april. Virksomheder kan allerede nu se eksempler på, hvordan forskudsopgørelserne ser ud på AUB’s hjemmeside .

Selvom I endnu ikke har modtaget virksomhedens forskudsopgørelse, vil I allerede fra den 12. april kunne se forskudsopgørelsen på AUB’s selvbetjeningsløsning

Samtidig med udsendelse af forskudsopgørelser offentliggør ATP branchernes endelige mål for antal praktikpladser i 2018. Det er hensigten, at ordningen i år skal skabe 2.100 ekstra praktikpladser. I 2025 er det forventningen, at der årligt skal skabes 8.000 – 10.000 praktikpladser i forhold til niveauet i 2016.

Vil I se, hvad der er målet for jeres branche, og har I svært ved at finde virksomhedens branchekode, kan I få vejledning til at finde koden her: Branchekoder 

Spørgsmål til indholdet i din virksomheds forskudsopgørelse skal rettes til AUB’s Hotline på tlf. 70 11 30 70.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil
Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Ilkay Yüksel

Chefkonsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.