; ;
Gemt

Fremover udbetales der ikke VEU-godtgørelse til P-numre

Fra den 1. januar 2019 udbetales der alene VEU-godtgørelse og tilskud til befordring til virksomheders CVR-/SE-nummer og ikke til P-numre i forbindelse med medarbejderes deltagelse i efteruddannelse.

Nyhed

DANSK ERHVERV | PERSONALE - 10. JANUAR 2019

Indtil udgangen af december 2018 har det været muligt at få udbetalt VEU-godtgørelse og befordringstilskud til virksomheders Nem-konto tilknyttet et specifikt P-nummer, når medarbejdere deltager i efteruddannelse i form af fx arbejdsmarkedsuddannelser (AMU). Denne mulighed er nu ophørt.

Den 1. januar 2019 overtog Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) udbetalingen af VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Det betyder, at det fremover kun vil være muligt at få udbetalt VEU-godtgørelse og befordringsgodtgørelse til Nem-kontoen tilknyttet virksomhedens CVR-/SE-nummer.

Du vil fortsat kunne finde frem til det tilhørende P-nummer for din virksomhed, da P-nummeret vil fremgå af afgørelsesbrevet, som AUB sender i forbindelse med udbetalingen af VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

AUB overtager udbetalingen den 1. januar 2019
Som følge af trepartsaftalen fra oktober 2017 flyttes udbetalingen af VEU-godtgørelse og tilskud til befordring fra den 1. januar 2019 til AUB.

Formålet er at styrke mulighederne for efter- og videreuddannelse ved at samle ansøgningen og udbetalingen af VEU-godtgørelse og styrke den faglige bæredygtighed, så flere benytter sig af VEU-ordningen.

Ønsker du at vide mere om, hvad det betyder for dig og din virksomhed, kan du læse mere på Undervisningsministeriets hjemmeside

Kontakt Dansk Erhverv, hvis du har spørgsmål.