; ;
Gemt

Fremtidens ældre vil vælge private plejehjem

Dansk Erhverv har spurgt de 60-69-årige om, de vil vælge et offentligt eller et privat plejehjem. Mange vil vælge privat.

Nyhed

En ny måling, som Norstat har lavet for Dansk Erhverv, viser, at 30 procent af de 60-69-årige ville vælge et privat plejehjem, hvis de skulle vælge i dag. 14 procent ville vælge et offentligt plejehjem.

”Det fortæller mig, at den store gruppe af danskere, som står over for at skulle gå på pension, gerne vil have noget at vælge imellem. De har været vant til at kunne vælge til og fra, og det vil de gerne fortsætte med at gøre ind i alderdommen. Man kan sige, at det offentliges model er en ”one-size-fits-all”-model, mens de private aktører giver flere valgmuligheder. En stor forskningsrapport fra december 2016 viste for eksempel, at de private plejecentre i højere grad har procedurer for brugerinddragelse og for sikring af individuelle ønsker, og det er dét, som fremtidens ældre vil have,” siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Kræver større kapacitet
Mette Feifer understreger, at der i en nær fremtid vil blive brug for flere private plejehjem.

”I dag er det blot 13 procent af alle plejehjem, der er private eller selvejende. Hvis vi skal imødekomme fremtidens ældres behov, så skal den private kapacitet ganske enkelt udvides,” siger Mette Feifer.

Nedenfor kan du se resultaterne fra undersøgelsen.

Ældre vil vælge privat

pdf

Download

Kontakt

Sundhed, velfærd & oplevelse

Mette Feifer

Vicedirektør
Medarbejderprofil