; ;
Gemt

Friplejehjem vokser i omfang

Friplejehjem er et populære plejehjemsalternativ. Nu viser nye tal, at friplejehjem i stor stil tager over, når mindre kommunale plejehjem lukker.

Nyhed

DANSK ERHVERV | SUNDHED OG VELFÆRD - 8. JANUAR 2019

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at der forsat søges om godkendelse af nye friplejehjem. Det er godt for mangfoldigheden og muligheden for flere til – og fravalg for ældre og deres pårørende, mener Dansk Erhverv.

Til DR peger Dansk Erhvervs velfærdspolitiske chef, Rasmus Larsen Lindblom bl.a. på, at mange private og selvejende friplejehjem er oprettet med stærke ønsker om at være lokalforankrede, gribe plejen an på anden møde eller skabe en dagligdag med klare værdier. Og så har kommunerne en mulighed for at få bygget nyt uden at belaste anlægsloftet.

At de ældre og deres pårørende efterspørger friplejehjem er ikke overraskende. Friplejehjem er kommet for at blive og vil i endnu højere grad bliver efterspurgt, vurderer Dansk Erhverv med afsæt i den analyse af de kommende ældres præferencer til pleje og omsorg, som blev udgivet i september 2018. Derfor er friplejehjem en helt naturlig del af en fremtidig ældrepleje. 

Læs mere på DR's hjemmeside