; ;
Gemt

God åbningstale af Løkke – Nu skal Folketinget i sving

Manglen på arbejdskraft fyldte godt i statsministerens tale til Folketingets åbning. Nu må Folketinget træde i karakter og sikre mere arbejdskraft til danske virksomheder

Nyhed

Statsministerens åbningstale - 2. oktober 2018

Statsminister Lars Løkke Rasmussens tale var så absolut en god én af slagsen. På formsiden fik vi smukke referencer til afdøde Kim Larsen og en lille stikpille til dem, som ikke kan tale om andet end om, hvornår der skal være valg. Løkke sagde, at han nu ville komme med en dato, og ”afslørede” så valgdatoen for Europaparlamentsvalget til maj næste år. Det vakte en del latter i salen.

En regulær nyhed blev det også til, da Løkke løftede sløret for, at regeringen allerede i morgen kommer med et udspil om udenlandsk arbejdskraft. Det er selvfølgelig meget positivt, og i Dansk Erhverv glæder vi os meget til at se og læse udspillet!

For vi har brug for tiltag, som kan sikre et større arbejdsudbud. Ellers risikerer vi, at opsvinget går i stå. At virksomheder må sige nej til ordrer, at opgaver sendes udenlands og at vi går glip af vækst og velstand. Det går, som Løkke også gentagne gange gjorde opmærksom på i sin tale, ganske godt her i Danmark. Hvis det skal blive ved, så må og skal Folketinget i sving og gøre det nødvendige. Vi har ikke brug for Christiansborg-fnidder og valgkamp før tid. Vi har brug for et Folketinget, der tager ansvar og sammen giver danske virksomheder den håndsrækning i form af et øget udbud af arbejdskraft, som de har brug for!

Det store sundhedsudspil, som regeringen bebudede for et stykke tid siden, fyldte også godt i statsministerens tale. Forståeligt nok, for det er et vigtigt emne for danskerne. Naturligvis også for os i erhvervslivet, for det er også helt essentielt for os, at sundhedsvæsenet fungerer på bedste måde.

I øvrigt er det vigtigt, at de private aktører bliver tænkt ind i de nye tiltag, som regeringen vil iværksætte. Statsministeren lagde vægt på, at der skal være mere sammenhæng i behandlingsforløb. Og her vil jeg gerne minde om, at der er gode muligheder for at få private aktører på banen, som kan sikre netop det. De private har meget at byde på, og naturligvis skal de tænkes ind i en helhedsløsning, der kommer alle danskere til gavn.

Ja, den politiske sæson er i dén grad i gang.

Lad os få et godt og arbejdende Folketing at se!

Med venlig hilsen

Brian Mikkelsen

 

Kontakt

Direktionen

Brian Mikkelsen

Adm. direktør
Medarbejderprofil