; ;
Gemt

God strategi for grønne investeringer

Dansk Erhverv tager positivt imod regeringens nye strategi, der skal sikre flere grønne investeringer fra udlandet til Danmark.

Nyhed

Pressemeddelelse, 18. februar 2020

Regeringen har en god og rigtig ambition om at gøre Danmark til et grønt værksted for udenlandske investeringer. Derfor lancerer udenrigsminister Jeppe Kofod nu en ny strategi for tiltrækning af udenlandske investeringer.

”Hvis vi i Danmark skal nå i mål med klimaambitionerne, så er vejen frem grøn innovation og løsninger, som hele verden kan bruge. Men det kræver mange ting, herunder kapital, og derfor er det helt rigtigt set af regeringen at søsætte en strategi for, hvordan det skal ske,” siger Betina Hagerup, direktør i Dansk Erhverv.

Ud af osteklokken
Betina Hagerup peger på, at det er vigtigt med et globalt udsyn, hvis Danmarks klimaindsatser for alvor skal batte på klimakontoen.

”Hvis vi bliver i osteklokken og kun ser på vores egne udledninger, så begrænser vi os selv helt utroligt meget. I stedet skal vi netop innovere og udvikle grønne løsninger, som kan finde anvendelse på de store eksportmarkeder. Målet må være at sikre nye eksporteventyr den vej rundt. Jeg tror på, at efterspørgslen efter de rette, grønne løsninger bliver kolossal lige om lidt, og derfor er det nu, at vi skal i gang med at sætte turbo på det grundlæggende arbejde,” siger Betina Hagerup.