; ;
Gemt

Har du idéer til vækstinitiativer når samfundet genåbner?

07. april 2020

De politiske forhandlinger om genåbningen af Danmark er i gang og Dansk Erhverv har allerede bidraget med en række forslag og initiativer, der kan kickstarte dansk økonomi. At komme succesfuld gennem krisen kræver et tæt samarbejde med erhvervslivet og har du konkrete forslag eller idéer, er du velkommen til at bidrage.

De politiske forhandlinger om genåbningen af Danmark er startet, og statsminister Mette Frederiksen har annonceret en gradvis åbning af dele af samfundet efter påske.  

Regeringen har foreløbig lagt op til en række ekspansive tiltag med infrastrukturprojekter og initiativer, der skal stimulere den indenlandske efterspørgsel. I de seneste uger har husholdningerne været forhindret i at bruge penge, og det ophobede forbrug skal helst dirigeres i retning af de områder, der har oplevet størst omsætningsnedgang – og det er i særdeleshed detailhandlen.

Nationalbanken har i en analyse (Dansk og international økonomi ramt af pandemi) vurderet, at coronakrisen kan betyde, at dansk økonomi vil gå tilbage med mellem 3 og 10 procent. Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at der igangsættes projekter, der hurtigt kan sikre, at vi får økonomien tilbage på skinner, så de økonomiske skader på samfundsøkonomien begrænses mest muligt.

Dansk Erhvervs medlemsanalyse viser, at to ud af tre medlemsvirksomheder har oplevet et fald i omsætningen i marts måned. Heraf har 84 procent af Dansk Erhvervs medlemmer i detailhandlen oplevet en faldende omsætning sammenlignet med tilsvarende periode sidste år. Tallet for detailbranchen kan deles i dagligvarehandlen, hvor 46 procent af virksomheder oplever faldende omsætning, mens det for de øvrige virksomheder i detailhandlen, eksempelvis tøjbutikker og isenkræmmere, er hele 92 procent af virksomhederne, der oplever en faldende omsætning.

Det er derfor fuldstændig afgørende, at detailhandlens økonomi kickstartes efter krisen. En sund og veldrevet detailhandel er en forudsætning for en levende bymidte, og Dansk Erhverv arbejder for, at detailhandlen prioriteres og får en særlig plads i regeringens vækstinitiativer.  

Hvis du har forslag eller idéer til vækstinitiativer, der kan kickstarte dansk økonomi, når samfundet genåbner, er du velkommende til at indsende dit bidrag til spa@danskerhverv.dk.

Læs hele Dansk Erhvervs medlemsanalyser her:
Medlemsundersøgelse nummer 1: Økonomiske konsekvenser af corona.

Medlemsundersøgelse nummer 2: Økonomiske konsekvenser af corona.

Kontakt