; ;
Gemt

Har I erfaringer med arbejdsrelateret vold udenfor arbejdstiden?

Sundheds- og velfærdsområderne er nogle af de steder, hvor arbejdsrelateret vold udenfor arbejdstiden desværre kan være et problem. Evalueringen af de regler skal evalueres nu, og Arbejdsgiver skal sikre, at ansatte ikke bliver udsat for vold, trusler og anden krænkende adfærd på grund af deres arbejde, uanset hvor og hvornår dette måtte finde sted.

Nyhed

DANSK ERHVERV | PERSONALE - 9. MAJ 2019

Har I erfaringer med arbejdsrelateret vold udenfor arbejdstiden? - Så hører vi gerne fra jer.

Arbejdsgiver skal sikre, at ansatte ikke bliver udsat for vold, trusler og anden krænkende adfærd på grund af deres arbejde, uanset hvor og hvornår dette måtte finde sted.

Arbejdsgiver har derfor pligt til at forebygge risikoen for arbejdsrelateret vold udenfor arbejdspladsen ved løbende at tage stilling til risikoen for arbejdsrelateret vold udenfor arbejdspladsen og om nødvendigt justere forebyggelsen.

Arbejdsgiver har også pligt til at fastsætte retningslinjer for- og vejlede de ansatte i, hvordan de på en hensigtsmæssig måde kan håndtere tilløb til og episoder med arbejdsrelateret vold uden for arbejdstiden.

Pligten skal nu evalueres
Evalueringen skal danne grundlag for den videre stillingtagen til, om der er behov for en revision af reglerne.

På den baggrund hører vi gerne fra jer, hvis I har erfaringer, som ligger indenfor de seneste 3 år, med hvordan reglerne om arbejdsrelateret vold uden for arbejdstid har virket i praksis hos jer?

Nævn gerne både udfordringer og positive effekter.

Eventuelle input eller spørgsmål til ovenstående kan ske til arbejdsmiljøkonsulent Jakob Helbo på tlf. +45 3374 6394 eller jaj@danskerhverv.dk.  Frist er 20. maj 2019.