; ;
Gemt

HK Handel og Dansk Erhverv: Uforståeligt, at detailhandlen skal rammes yderligere

30. november 2020

Forskellige medier erfarer, at der er nye restriktioner rettet mod kommuner i hovedstadsområdet på vej. Øgede restriktioner rettet mod detailhandlen vækker undren hos HK Handel og Dansk Erhverv.

Smittetallene i hovedstadsområdet udvikler sig ikke som ønsket. På den baggrund er der ifølge flere medier nye restriktioner på vej. Blandt andet er der skærpede krav til, hvor mange kunder butikkerne må lukke ind.

”Det er meget ærgerligt og bekymrende, at smittetrykket fortsat er højt i hovedstadsområdet. Vi kan sagtens se fornuften i, at der sættes ind med tiltag rettet mod unge mennesker. Det er primært i denne gruppe, at vi ser flest nye smittede. Men når det gælder detailhandlen, så er der allerede en række restriktioner. Og vi har ikke set evidens for, at der er et problem her, ” siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Kunderne opfører sig fornuftigt
Formand i HK Handel, Per Tønnesen, peger på, at de nuværende erfaringer ikke giver anledning til at tro, at der er udbredt smitte i detailhandlen.

”Vi minder om, at de nuværende restriktioner allerede nu sikrer, at vi kan handle ind på betryggende vis. Eksempelvis er Black Friday lavet om til Black Week, og tilbuddene spredt ud over en uge for at sprede kundestrømmen. På den baggrund kan det være svært at forstå, hvorfor det skulle være nødvendigt med yderligere restriktioner. Især når man tager i betragtning, at der ikke er påvist noget reelt smitteudbrud med udgangspunkt i detailhandlen, som kan begrunde yderligere restriktioner,” siger Per Tønnesen.

Der skal holdes fast
Per Tønnesen og Henrik Hyltoft understreger, at det er vigtigere end nogensinde, at der holdes fast i forhold til at holde afstand, vaske og spritte hænder med videre.

”Vi må alle sammen, hver og en, gå foran for at sikre, at smittetallene falder. For sker der ikke noget, så får vi endnu hårdere restriktioner at se med større konsekvenser til følge. Vi har alle en interesse i at bekæmpe corona. Så lad os nu gøre det. Der skal holdes fast,” lyder den fælles opfordring.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef