; ;
Gemt

Husk at afregne uhævede feriepenge

Den 30. september er skæringsdato, når du som arbejdsgiver skal opgøre antallet af eventuelle uhævede feriepenge og indbetale dem til en feriefond. Sidste frist for rettidig indbetaling er den 15. november 2018.

Nyhed

Dansk Erhverv | PERSONALE - 16. august 2018

Afregning af uhævede feriepenge
Hvis en medarbejder ikke har brugt sine fem ugers ferie, er du som arbejdsgiver forpligtet til at opgøre antallet af ubrugte feriedage pr. 30. september efter ferieårets udløb. Sidste frist for rettidig indbetaling af de uhævede feriepenge er 15. november 2018.

Arbejdsmarkedets feriefond eller en selvstændig feriefond
Hvis medarbejderen er dækket af en overenskomst indgået af Dansk Erhverv Arbejdsgiver, skal pengene afregnes til den feriefond, der fremgår af overenskomsten. Dansk Erhverv Arbejdsgiver har - særligt på overenskomster indgået med 3F - selvstændige feriefonde.

Alle øvrige arbejdsgivere er forpligtet til at indbetale de uhævede feriepenge til Arbejdsmarkedets Feriefond.

Renter ved for sen indbetaling
De uhævede feriepenge, der skal indberettes og indbetales til Arbejdsmarkedets Feriefond, tillægges morarente på 1,5 % pr. påbegyndt måned, hvis ikke de er indberettet og indbetalt senest den 15. november 2018.

Kontant udbetaling af feriegodtgørelse
Som klart udgangspunkt er det ikke lovligt at udbetale feriepenge til medarbejderen, uden at ferien holdes. Heller ikke, hvis du og din medarbejder er enige om det.

Der findes dog en række muligheder for kontant udbetaling af feriepenge. Du kan læse om mulighederne og proceduren for udbetaling i Dansk Erhvervs Gode Råd Om ferie.

Reglerne handler typisk om småbeløb, den 5. ferieuge, feriehindringer og fratrædelsessituationen.

Overførsel af ferie
Medarbejder og arbejdsgiver kan aftale, at ferie, der ikke er afholdt, kan overføres til næste ferieår.

Hvor meget der kan overføres fremgår af overenskomsten, og der skal i givet fald udfyldes en særlig blanket herom senest den 30. september 2018. Blanketten fremgår også af overenskomsten.

Medarbejdere, der ikke er omfattet af overenskomst, kan overføre ferie udover 20 feriedage. Der skal være indgået en skriftlig aftale herom senest den 30. september 2018.

Hvis der ikke foreligger skriftlig aftale om ferieoverførsel, og de uhævede feriepenge ikke er afregnet til den relevante feriefond, kan det medføre bøde til virksomheden. Ferielovkontoret udtager hvert år virksomheder til stikprøvekontrol, hvor dokumentation for ferieoverførsel og afregning til feriefond bliver gennemgået.