; ;
Gemt

Husk de private aktører i fremtidens sundhedsvæsen

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv finder flere gode takter i den netop indgåede sundhedsaftale, men minder om, at et stærkt og dækkende sundhedsvæsen kræver, at alle gode kræfter bliver brugt.

Nyhed

pressemeddelelse den 26. marts 2019

Regeringen og Dansk Folkeparti har netop indgået en aftale om fremtidens sundhedsvæsen. Her er ambitionerne blandt andet, at det nære sundhedsvæsen skal styrkes, der skal opbygges flere sundhedshuse og patientrettighederne skal styrkes.

”I Dansk Erhverv deler vi ambitionen om, at flere indlæggelser skal forebygges, og vi er helt enige i, at fokus på patientrettighederne, skal fastholdes. Det er vigtigt, at hele sundhedsvæsenet, alle aktører, samarbejder om at udvikle og innovere. Det kommer alle til gavn. Det er for eksempel vigtigt, at sundhedshusene samarbejder med de private, så der også opstår sød synergimusik her,” siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Gode virksomheder står på spring
Mette Feifer peger på, at der allerede findes mange gode eksempler på godt offentlig-privat samarbejde for eksempel i forhold til teknologiske løsninger som telemedicin, video-konsultationer og hjemmemonitorering, som bør tænkes med ind i det nære sundhedsvæsen.

”Helt overordnet er det bare vigtigt at pointere, at gode virksomheder står på spring for at hjælpe med at udvikle og forbedre sundhedsvæsenet. Det løfter sundhedsvæsenet og er i øvrigt også nødvendigt, hvis der skal være råd til fremtidens sundhedsvæsen, hvor danskerne skal have tilbudt den bedste og mest innovative behandling. Dansk Erhverv har en målsætning om, at vi skal have et sundhedsvæsen i verdensklasse, hvor patienterne skal have ret hurtig udredning og behandling samt innovative lægemidler og medicinsk udstyr. Det kræver samarbejde,” siger Mette Feifer.

Kontakt

Sundhed, velfærd & oplevelse

Mette Feifer

Vicedirektør
Medarbejderprofil