; ;
Gemt

Hvornår skal der betales moms af gavekort?

De nye momsregler vedrørende gavekort trådte i kraft pr. 1. juli 2019, og betyder, at gavekort skal momses enten ved udstedelsen eller ved indløsningen af disse, afhængig af karakteren af gavekortet.

Nyhed

Dansk Erhverv | Erhvervsjura - 19. september 2019

Skatterådet har taget stilling til, hvorvidt et passepartout turistkort (gavekort/ voucher), der giver adgang til benyttelse af turistbusser og en række forskellige seværdigheder, herunder museer i både Danmark og udlandet, er omfattet af de nye, meget omdiskuterede momsregler vedrørende ”vouchere”. Herunder falder begrebsmæssigt også gavekort og tilgodebeviser.

De nye momsregler vedrørende gavekort trådte i kraft pr. 1. juli 2019, og betyder, at gavekort skal momses enten ved udstedelsen eller ved indløsningen af disse, afhængig af karakteren af gavekortet.

Gavekort til ét eller flere formål
Gavekort til ét formål, skal momses allerede på udstedelsestidspunktet, da både landet og den momssats, gavekortet giver adgang til, er kendt på udstedelsestidspunktet. Modsat skal gavekort til flere formål først momses på indløsningstidspunktet. Her kan der både være tale om forskellige leveringslande og momssatser, hvorfor den momsmæssige behandling først kendes endeligt på tidspunktet for indløsningen af gavekortet.

Skatterådets afgørelse
De pågældende turistkort kan både købes fysisk og online, og anvendes både i og udenfor Danmark, hvilket førte til, at Skatterådet fandt, at turistkortet skulle anses som et gavekort til flere formål i henhold til de nye momsregler vedrørende gavekort.

Det bindende svar fra Skatterådet er første gang Skatterådet er blevet bedt om at tage konkret stilling til afgrænsningen og rækkevidden af det nye gavekortbegreb, som både har voldt og stadig volder mange virksomheder en del fortolkningstvivl i forhold til den momsmæssige behandling af disse.

Dansk Erhverv har fulgt tilblivelsen af EU-momsreglerne tæt og vil fortsat følge administrationen af reglerne i praksis.