; ;
Gemt

I dag markeres Danmarks første nationale madspildsdag

29. september 2020

Fødevareminister Mogens Jensen har udråbt den 29. september til national madspildsdag i Danmark, og dagen markeres i dag for første gang nogensinde.

Formålet med en national madspildsdag er at sætte fokus på danskernes engagement i kampen mod madspild. Datoen er den samme som FN’s internationale madspildsdag International Day of Awareness of Food Loss and Waste, hvor verdens lande opfordres til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af madspild og fødevaretab. En national tilbagevendende begivenhed med fokus på madspild er også blevet anbefalet af madspildstænketanken One Third og Klimapartnerskabet for handel.

I løbet af i dag vil en lang række aktører markere dagen og sætte fokus på, hvordan både børn og voksne, forbrugere og professionelle, virksomheder og offentlige institutioner kan hjælpe med at mindske madspildet.

Dansk Erhverv støtter dagen og har blandt andet underskrevet den frivillige aftale ”Danmark mod Madspild”, hvor virksomheder frivilligt forpligter sig til at halvere madspildet i 2030 og årligt afrapportere på fremdriften ved at gå med i initiativet.

Læs mere om partnerskabet: www.onethird.dk.

Se video: Adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, underskriver ”Danmark mod Madspild”.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer