; ;
Gemt

Medarbejdere kan ikke kræve pension i både pose og sæk ved efterbetaling af løn

Med jævne mellemrum bliver arbejdsgivere i efterbetalingssager mødt med et krav om, at der skal afregnes både løn, arbejdsgiver- og medarbejderpensionsbidrag. Det synspunkt gjorde lønmodtagersiden gældende i en faglig voldgift. I tråd med gældende praksis blev det afvist af opmanden i sagen.

Nyhed

Dansk Erhverv | Personale - 17. januar 2019

Sagen opstod på bygge- og anlægsområdet, der er underlagt særlige regler om fagretlig behandling i forbindelse aflønning af udenlandske medarbejdere.

Der var mellem parterne i sagen enighed om det udestående lønkrav, men lønmodtagersiden mente, at arbejdsgiveren udover lønnen også skulle afregne det fulde pensionsbidrag på 12,15 %, og ikke som sædvanligt trække medarbejderbidraget fra lønnen.

Lønmodtagersiden blandede pærer og bananer
Tidligere praksis har vist, at en arbejdsgiver kan risikere at skulle efterbetale både medarbejder- og arbejdsgiverpensionsbidrag, hvis arbejdsgiveren ved en fejl er kommet til at udbetale lønnen direkte til en godtroende medarbejder uden samtidig at trække medarbejderbidraget fra lønnen og indbetale det til pensionsordningen.

Det er dog en helt anden situation, end den som var tilfældet i denne faglige voldgift, hvor arbejdsgiveren skulle efterbetale et lønbeløb, hvoraf der skulle beregnes sædvanlig overenskomstmæssig pension. I en sådan situation er der ikke allerede sket udbetaling til medarbejderen, og arbejdsgiveren vil derfor kun være forpligtet til at afregne pension på sædvanlig vis.

Dansk Erhverv vurderer
Der var i sagen alene tale om efterbetaling af sædvanlig løn, hvoraf der også skulle afregnes overenskomstmæssig pension. Arbejdsgiveren havde derfor ret til at trække medarbejderbidraget fra lønnen på sædvanlig vis.

Lønmodtagersidens synspunkter i sagen havde ikke støtte i lov, overenskomst eller praksis.