; ;
Gemt

Impact spiller en rolle når der investeres i tech-startups

Der bliver i stadig større grad investeret kapital i impact-startups i hele Europa. ”Impact” bruges ofte til at betegne virksomheder, som har et særligt fokus på at fremme en social- eller miljømæssig dagsorden.

Nyhed

Analyse | Januar 2021

Investeringer hander i stadig større grad om andet end alene et højt afkast. Investorer er i stadig stigende grad begyndt at interessere sig for, hvad det set større formål med de virksomheder som de investerer i har. Med investeringer i virksomheder der fremmer fx. grøn omstilling eller begrænser ulighed er man aktivt med til, at fremme en bestemt dagsorden. Her har start-up virksomhederne en unik position:

”De nye og mindre virksomheder har en helt anden mulighed for at tænke det ind fra begyndelsen i stedet for at skulle lave en stor kursændring. På den måde kan de også være med til at inspirere og motivere de større virksomheder ved at vise vejen.” siger Jasmina Pless, chefkonsulent for iværksætterpolitik.

Baseret på den seneste undersøgelse blandt europæiske fondsmanagere svarer over 3/4-dele at, at de forlanger - eller overvejer at forlange - en afrapportering af det sociale- og miljømæssige impact af deres investeringer. 

imageupw6.png

 

Impact spiller en rolle når der investeres i tech-startups

pdf

Download