; ;
Gemt

Indspil til Virksomhedsforum

Dansk Erhverv sidder i regeringens Virksomhedsforum, der har som mandat at komme med forslag, der kan reducere administrative byrder for erhvervslivet. Styrken ved Virksomhedsforum er, at regeringen har forpligtet sig på ”at følge forslagene eller forklare, hvorfor man ikke gør det”. Det er uden om KL.

Nyhed

Dansk Erhverv | Sundhed og velfærd - maj 2018

Velfærdstema
Nu har Dansk Erhverv åbnet et nyt tema – en ny runde i Virksomhedsforum. Et velfærdstema - på ældreområdet og på socialområdet. Her vil vi gerne have en sparring med jer som medlemmerne - også gerne høre jeres input.

Jeg vedhæfter et skema, der beskriver, hvordan et forslag til Virksomhedsforum formuleres. Det er ikke meningen, at I skal sende os noget fikst og færdigt – men har I et emne, så send det gerne til os.

Hvad kan komme med?
Eksisterende regler, der er unødigt bebyrdende. Det er altså ikke muligt at sige, at tilsyn er dumt, men i stedet pege på forslag til forenklinger. Det er med andre ord vigtigt at anerkende selve grundlaget for en regel.

Det kan fx være:

  • Bøvl med reglerne om egenbetaling. 
  • Det kan være procedurer og bøvl med forskellige tilsyn, der ikke koordinerer. 
  • Det kan være krav om dokumentation – der er dobbelte eller bøvlede. 
  • Det kan være manglende prisgennemsigtigheden i de kommunale priser på socialområdet. Den problematik har vi rejst tidligere i Virksomhedsforum, men vi vurderer at der er mulighed igen. 
  • Det kan være bøvlet med civilstyrelsen – og fonde. Her er vi i dialog med Selveje Danmark, der er opmærksomme på den problemstilling og har haft den politiske dialog.

Det er, desværre, en hurtig arbejdende proces, og vi skal have bidrag fra jer senest den 12. juni.

Fra Dansk Erhvervs side koordineres med brancheorganisationerne Selveje Danmark og LOS herom.

Læs mere om Virksomhedsforum.  

I er velkomne til at kontakte Rasmus Kjærhus Nørgaard for spørgsmål og inputs.