Gemt
Presse og Nyheder

Invester i erhvervsuddannelserne

Nyhed

Af Claus Rosenkrands Olsen, uddannelseschef i Dansk Erhverv


Hvis der er én ting, som der er bred enighed om i dansk politik, så er det, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Med erhvervsuddannelsesreformen blev der for tre år siden fastsat et mål om, at mindst 25 procent af de unge i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse. Men målet bliver desværre svært at nå. Regeringen konkluderer det selv i sin finanslovsaftale for næste, og det er trist. For erhvervslivet og dermed også Danmark har i dén grad brug for unge med netop de kompetencer, som en erhvervsuddannelse giver.


Det er så ikke nemt for erhvervsuddannelserne at sikre en høj kvalitet og tiltrække flere unge, når de samtidig skal spare. Selvfølgelig skal vi altid se på, hvordan vi bruger skatteborgernes penge på den mest hensigtsmæssige måde, men i dette tilfælde er det altså en god samfundsmæssig investering at omprioriterer midlerne på uddannelsesområdet sådan, at pengene fra omprioriteringsbidraget på uddannelsesområdet bliver geninvesteret i målrettede indsatser i forhold til især erhvervsuddannelserne.


Naturligvis er det ikke kun et spørgsmål om kroner og ører i forhold til at få sikret, at flere unge vælger erhvervsuddannelsesvejen, men det er vigtigt, at det økonomiske grundlag og kvaliteten er i orden.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.