; ;
Gemt

Iværksætterinterview med Tax Helper: Digitale Danmark er det oplagte marked at begynde skaleringen fra

For holdet bag Tax Helper er årets travleste periode, når årsopgørelsen udkommer. På platformen forsøger de to unge iværksættere nemlig at hjælpe danskerne med at få det bedste ud af deres skattefradrag. Det gør de, fordi de mener, at det skal være let og tilgængeligt for alle at håndtere egne skatteforhold. Ambitionerne stopper dog ikke her. Drengene har store vækstdrømme, og vil skalere globalt – allerede fra næste år.

Nyhed

11. maj 2021

Af Anna Vejlby Hansen, Dansk Erhverv

Danni Gregersen og Aske Buemann kender hinanden fra deres studietid på CBS. Derefter fik de begge gode og internationale jobs, hvor de erfarede, at det fineste man kan gøre med tid og ting, er at optimere dem. Det hele startede da Aske og Danni fra Epinions undersøgelse kunne se, at danskerne undlod, ikke kendte til eller bare glemte at udnytte skattefradrag for 11 mia. kr. om året. Danni og Aske havde længe gået med en iværksætterdrøm i maven og nu bød muligheden sig for at optimere: 

”Som iværksættere ser vi det som vores fineste opgave at tage udfordringer og gøre det til muligheder. Mange danskere har svært ved at gennemskue et forældet og bøvlet system, og det betyder, at de går glip af deres egne penge. Vi er dog bevidste om, at udfordringen med Skat ikke er unik for Danmark. Vi har fra starten af haft ambitioner om at skulle udover de danske grænser og skalere internationalt. Den logik, som vi har brugt i Danmark, og den underliggende teknologi kan vi arbejde videre med. Til næste skatteår har vi udvidet forretningen til to nye lande. I hvert fald hvis vi selv bestemmer. Det gode ved Danmark er, at det er et forholdsvist digitaliseret land. Sådan er det langt fra i alle lande, og det kan godt blive en udfordring for vores ambitioner om international skalering.” 

Danmark som samlingspunkt for iværksætteri 
Med store vækstdrømme bygger Aske og Danni videre på Dansk Erhvervs vision om Danmark som global iværksætterhub. Det skal nemlig være langt mere attraktivt både at skalere fra Danmark og flytte virksomhed til Danmark: 

”Danmark skal være førende samlingspunkt for nye forretningsideer og iværksætteri. Virksomheder skal kunne vokse sig store og drive en global forretning fra Danmark. Vi ser flere steder i verden, at der er stor vilje til at sikre, at virksomheder og investorer har de optimale vækstvilkår. Danmark følger ikke helt trop med samme villighed. Hvis vi skal op i verdenseliten, så kræver det noget af os. Det kræver, at vi arbejder langt mere målrettet på at forbedre iværksætternes og vækstvirksomhedernes rammevilkår. En afgørende nøgle for at gøre Danmark til verdens bedste iværksætterland er nemlig globalisering. Vi skal gøre det muligt at drive en global virksomhed fra Danmark. Det gør vi bedst ved at støtte iværksættere i deres vækstambitioner. Det vil være med til at sætte Danmark på verdenskortet for førende iværksætterhubs,” siger Dansk Erhvervs chefkonsulent for iværksætterpolitik, Jasmina Pless. 

Stifere af Tax Helper, Danni Gregersen (t.v) og Aske Buemann (t.h).

Teamet bag Tax Helper glæder sig over, at der er kommet øget politisk fokus på iværksætteri. Særligt fokusset på international skalering har stor betydning for Aske og Danni, der fortæller, at de største fordele for deres forretningsmodel ligger i, at Danmark er så fremtrædende digitaliseret et land:  

”Danmark er et godt sted at starte for os, fordi vi er så digitaliseret et land. Vi starter med at teste vores forretningsmodel og se om den virker efter intentionen. Derefter tager vi den globalt. Internationalisering og globalt udsyn er bare en nødvendighed for de fleste iværksættere, når det danske hjemmemarked er så lille. Vores produkt er ekstremt nationalt funderet, fordi alle skattesystemer er nationalt forskellige. Det gør det væsentligt sværere at gå til et nyt marked. Derfor er vores største prioritet at bygge et system, der kan kortlægge skattesystemer og derefter genbruge de byggeklodser, som vi ved virker i det danske skattesystem. Det er en stor opgave at bygge et system, der kan bygge andre systemer, men når det er løst, så kan vi komme internationalt op i tempo. Det glæder vi os til. Det er vores erfaring, at særligt startups og vækstvirksomheder er født med et internationalt perspektiv. Det gælder også for os. Det har stor betydning for vores drømme og virksomhedens internationale udsyn, at der er gode rammebetingelser for skalering fra Danmark.” 

Gode rammebetingelser for iværksættervirksomheder med internationalt udsyn er også en fremtrædende mærkesag for Dansk Erhverv: 

”Det er enormt vigtigt for os, at danske vækstsucceser kan vokse sig store i Danmark, og blive i Danmark, når virksomhedens vækstcase rent faktisk er blevet moden. Det kræver, at vi sikrer, at det er attraktivt at starte virksomhed og investere i virksomhed i Danmark. Corona-krisen har været hård ved det danske erhvervsliv, og vores iværksættere har i dag mere end nogensinde før, brug for stabile rammer for at drive virksomhed. Det er spirende vækstvirksomheder, der skaber morgendagens arbejdspladser og sikrer fremtidens velfærd. De skal have de bedst mulige forhold for at drive virksomhed i Danmark,” siger Jasmina Pless.