; ;
Gemt

Iværksætterpakke trækker i den rigtige retning

Dansk Erhverv er tilfreds med, at man fra politisk side har lyttet til mange af vores forslag, der skal forbedre livet for iværksætterne.

Nyhed

Dansk Erhverv har længe fokuseret på iværksætternes dagsorden med en række konkrete anbefalinger i Dansk Erhvervs Iværksætterpolitik, SÆT I GANG – skab grobund for mere iværksætteri. Det var desuden temaet for Dansk Erhvervs seneste årsdag.

Det er i dag relativt nemt at komme i gang som iværksætter i Danmark, men alt for få af de nye virksomheder vokser sig store.

Barriererne for vækst er især den svære adgang til kapital, for få investering i forskning og udvikling samt udfordringer med at tiltrække og fastholde medarbejdere med de rette kompetencer. Den nye iværksætterpakke tager fat om alle de forhold.

Der er forslag til at danskerne kan få en aktiesparekonto, som gør det mere attraktivt at investere direkte i virksomheder.

Der etableres investorfradrag og der kommer bedre regler for medarbejderaktier. Det sidste har mange iværksættervirksomheder efterlyst.

Initiativerne vil efter Dansk Erhvervs vurdering være med til, at der kan komme mere kapital til iværksættervirksomhederne. Målet er, at flere af dem vokser sig store.

Med i erhvervspakken er også et forslag om at virksomheder skal have mulighed for at trække udgifterne til forskning og udvikling 110% fra.

Dansk Erhverv havde gerne set at fradraget blev indfaset hurtigere, og at det var på 130%, men de 110% er bestemt en forbedring.

Erhvervspakken forlænger også forskerskatteordningen, hvilket Dansk Erhverv er tilfreds med.

Dansk Erhvervs Iværksætterpolitik

pdf

Download