; ;
Gemt

Jakob Zeuthen: Danmark kan ikke bekæmpe tøjspild alene

24. november 2020

Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv, Jakob Zeuthen, skriver i Altinget.dk, at Danmark ikke alene kan bekæmpe tøjspild. Læs her et uddrag af klummen.

Det er prisværdigt, at en række aktører kræver en dansk handlingsplan mod tøjspild. Det er et kæmpe miljøproblem. Men den handling, vi sætter ind med, skal nå hele vejen rundt om problemet. Og det gør den kun, hvis vi ikke kun tænker nationalt, men også internationalt.

Det står efterhånden klart for enhver i kongeriget, at ressourcespild er både skadeligt og trist for vores smukke planets klima og miljø. Tøjspild ikke mindst, da tøjproduktion jo kræver et enormt ressourcetræk.

Det kan vi let blive enige om. Det er derfor også fint, at en række aktører med Forbrugerrådet i front ønsker at bidrage til at gøre noget ved problemet med tøjspild og opfordrer regeringen til at komme med en handlingsplan.

Jeg kunne godt være fristet til at sige, at man sparker en halvåben dør ind.

Tøjspild er nemlig højt på dagsordenen i regeringens klimapartnerskab for handel, hvor nøgleinteressenter og eksperter tidligere på året afleverede 18 anbefalinger til, hvordan vi bekæmper tøjspild.

Klimapartnerskabets anbefalinger viser med al tydelighed, at en dansk handlingsplan, der nedbringer tøj- og tekstilforbruget, har erhvervets og branchens fulde opbakning, og der er et kraftigt ønske om, at den skal være ambitiøs.

Der er med andre ord et godt fundament at bygge på allerede.

Læs hele klummen her.