; ;
Gemt

Nu genåbner beskæftigelsesindsatsen

27. maj 2020

Jobcentre og a-kasser genåbner og skruer op for den aktive beskæftigelsesindsats.

Fra onsdag den 27. maj genåbner store dele af beskæftigelsesindsatsen, og ledige i hele Danmark har igen ret til hjælp og vejledning. Derudover bliver digitale samtaler genindført med alle målgrupper, og virksomhedsrettede tilbud bliver igen muligt. Ledige får desuden igen pligt til at søge og tage imod henviste job. Det fremgår af ny bekendtgørelse for beskæftigelsesindsatsen, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse: Jobcentre og a-kasser genåbner.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger i den forbindelse i meddelelsen:

"Det glæder mig, at vi er kommet så langt med at inddæmme corona-virussen, at vi mere systematisk kan få gang i jobcentrene og a-kassernes hjælp til ledige og virksomheder. Det er der et stort behov for. Der er kommet mange flere ledige under krisen, men vi oplever samtidig, at der bliver slået mange stillinger op, og situationen giver også mulighed for nye job fx med testfaciliteter og ekstra rengøring."

Af hensyn til smittefaren vil mange samtaler foregå digitalt, men jobcentrene i Region Nord-, Midt- og Sydjylland vil åbne for fysiske møder med sagsbehandlere.

Det enkelte jobcentre i disse tre regioner har mulighed for at udskyde åbningen af dørene, til de fysiske rammer er på plads, så det foregår sundhedsmæssigt forsvarligt.

Læs bekendtgørelsen her.