; ;
Gemt

Kemikalieinspektionen afstår fra anprisningsforbud

23. juni 2020

Miljøministeren har forklaret, at Kemikalieinspektion besluttede ikke at forbyde anprisninger som ”sensitiv” og ”sensitiv hud” på hudplejeprodukter. Ifølge Kemikalieinspektionen bør virksomhederne dog være opmærksomme på, om de anpriser parfumeholdige kosmetikprodukter.

På baggrund af en høring, som Kemikalieinspektionen har foretaget, afstår Kemikalieinspektionen fra at forbyde anprisninger som ”sensitiv” og ”sensitiv hud”. Det skyldes, at Kemikalieinspektionen vurderer, at allergikere er en meget veloplyst forbrugergruppe, der nærlæser ingredienslisten.

Beslutningen bygger på en skelnen mellem forbrugere med følsom hud og forbrugere med allergisk hud. Produkter med anprisningen ”sensitiv” eller ”sensitiv hud” er blevet testet på forbrugere i målgruppen og kan derfor tolereres af denne hudtype. Kemikalieinspektionen mener, at forbrugere med allergisk hud kender denne forskel.

Anprisning på parfumeholdige produkter
Kemikalieinspektionen vejleder dog om, at kosmetikvirksomheder bør være opmærksomme på anprisninger af parfumeholdige kosmetikprodukter, som er vurderet allergifremkaldende. Det skyldes, at der kan være en risiko for, at forbrugere vildledes. Derfor bør virksomheder altid nærmere beskrive, hvad anprisningerne ”sensitiv” og ”sensitiv hud” dækker over.

I strid med den frie bevægelighed
Kemikalieinspektionen vurderer videre, at et forbud mod anprisningerne kan være i strid med varernes frie bevægelighed. Det skyldes, at de pågældende varer med anprisninger er tilladte i en lange række andre EU-lande.

Læs mere her:Wermelin: På baggrund af høringssvar og en samlet afvejning af argumenter besluttede Kemikalieinspektionen at afstå fra at forbyde anprisninger på hudplejeprodukter.