; ;
Gemt

Klimapartnerskaberne er i luften

Onsdag præsenterede regeringen de 13 klimapartnerskaber, som skal komme med forslag til, hvordan erhvervslivet kan bidrage til at løse klimaudfordringerne. CEO’s i både DSV, KMD, Novo Nordisk og Salling Group bliver formænd og ser frem til opgaven, hvor de sekretariatsbetjenes fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Dansk Erhverv | Politik - 15. november 2019 - Af Lars Ohlsen

Ved et stort anlagt møde på Marienborg i onsdags præsenterede statsminister Mette Frederiksen formændene for de 13 klimapartnerskaber, som hver især skal komme med indspark til klimaløsninger. Statsministeren slog fast, at klimaudfordringen skal løses i fællesskab.

”Jeg er glad for og stolt over de 13 klimapartnerskaber, vi kan præsentere, der hver især har stærke, kompetente erhvervsledere i spidsen. Sammen kan vi vise verden, at Danmark er både grønt, konkurrencedygtigt og solidarisk,” sagde Mette Frederiksen i den forbindelse.

De involverede i klimapartnerskaberne får travlt, idet resultaterne af partnerskabernes arbejde skal præsenteres til februar 2020. I øvrigt er fire ud af de 13 klimapartnerskaber forankret i Dansk Erhverv forstået på den måde, at organisationen kommer til at sekretariatsbetjene dem.

Innovation er vejen frem
”Det her er noget, alle parter gerne vil, og hvor der er vilje, er der vej. Det gælder om at komme i gang. Jeg er sikker på, at klimapartnerskaberne bliver et kæmpe første spadestik på vej mod grøn omstilling inden for landtransport,” siger Jens Bjørn Andersen, CEO i DSV Panalpina.

Eva Berneke, CEO i KMD og formand for klimapartnerskabet om ”Service, IT og Rådgivning”, peger på, at innovation er vejen frem.

”Vi skal selv gå foran med et eksempel. Men det er i innovationen, at vi virkelig kan gøre en forskel. Vi skal udvikle nye, grønne løsninger, der har global effekt,” siger hun.

Tager den grønne omstilling meget alvorligt
Formanden for klimapartnerskabet om ”Handel” er fuldt ud klar over arbejdets betydning.

”I Salling Group og Netto tager vi den grønne omstilling meget alvorligt, og jeg er derfor meget glad for formandskabet. Jeg vil gøre mit yderste for, i meget tæt samarbejde med branchen, at finde nogle meningsfulde tiltag, som kan sætte mere fart på den omstilling, det er så væsentligt at tage fat på,” siger Michael Løve, Group CEO, Netto International.

Endelig står CEO Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk i spidsen for partnerskabet for ”Life Science og Biotek”, som også betjenes fra Dansk Erhverv.

 

Formændene for regeringens 13 klimapartnerskaber

 

  • Landtransport og logistik: Jens Bjørn Andersen, CEO, DSV Panalpina
  • Service, IT og rådgivning: Eva Berneke, CEO, KMD
  • Luftfart: Simon Pauck Hansen, CEO, SAS Danmark
  • Affald, vand og den cirkulære branche: Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer, Plus Pack
  • Bygge- og anlægssektoren: Jesper Kristian Jacobsen, administrerende direktør, Aarsleff
  • Life Science og biotek: Lars Fruergaard Jørgensen, CEO, Novo Nordisk
  • Handel: Michael Løve, Group CEO, Netto International
  • Produktionsvirksomhed: Mads Nipper, CEO, Grundfos
  • Finanssektoren: Torben Möger Pedersen, CEO, PensionDanmark
  • Energi- og forsyningssektoren: Henrik Poulsen, CEO, Ørsted
  • Det Blå Danmark: Søren Skou, CEO, Mærsk
  • Energitung industri: Michael Lundgaard Thomsen, Managing Director, Aalborg Portland
  • Fødevarefremstilling og landbrug: Jais Valeur, Group CEO, Danish Crown

 



Kontakt

Klima, energi og miljø

Ulrich Bang

Underdirektør
Medarbejderprofil